FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR: Loši zakoni pretvorili BiH u utočište proizvođača i prodavača heroina

SARAJEVO,17. kolovoza(Hina) - Bosna i Hercegovina do danas nije uspjelauspostaviti učinkoviti nadzor nad proizvodnjom supstanceaceto-anhidrid koja se koristi za proizvodnju heroina što tu zemljučini sigurnim utočištem nezakonite trgovine i prodaje droga, upozorioje u srijedu Ured Visokog predstavnika za BiH (OHR). U priopćenju objavljenom u Sarajevu OHR navodi kako se Visoki predstavnik Paddy Ashdown u utorak sastao s predsjednikom Međunarodnogpovjerenstva za kontrolu narkotika (INCB) Hamidom Ghodseom s kojim jerazgovarao o problemima pri kontroli narkotika u BiH gdje se nepoštuju međunarodni standardi koji važe u toj oblasti.
SARAJEVO,17. kolovoza(Hina) - Bosna i Hercegovina do danas nije uspjela uspostaviti učinkoviti nadzor nad proizvodnjom supstance aceto-anhidrid koja se koristi za proizvodnju heroina što tu zemlju čini sigurnim utočištem nezakonite trgovine i prodaje droga, upozorio je u srijedu Ured Visokog predstavnika za BiH (OHR).

U priopćenju objavljenom u Sarajevu OHR navodi kako se Visoki predstavnik Paddy Ashdown u utorak sastao s predsjednikom Međunarodnog povjerenstva za kontrolu narkotika (INCB) Hamidom Ghodseom s kojim je razgovarao o problemima pri kontroli narkotika u BiH gdje se ne poštuju međunarodni standardi koji važe u toj oblasti.

Policijska izvješća o pljenidbi droga na području BiH ukazuju kako je ona postala mjesto gdje je moguće trgovati drogom i proizvoditi je, a zatim distribuirati diljem zapadne Europe.

Razlog za to su nepostojanje državnog te zastarjeli entitetski zakoni, uključujući tu i popise supstanci čiji je promet zabranjen.

OHR je stoga pozvao vlasti BiH da što prije, po mogućnosti već u rujnu, osiguraju usvajanje državnog zakona o zabrani proizvodnje i trgovine nedopuštenim supstancama čije je nacrt pripremljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙