FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lozančić odgovara Ashdownu: Pomilovanje Prce zakonito i ustavno

MOSTAR, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Federacije Bosne iHercegovine Niko Lozančić ustvrdio je da je kod pomilovanja bivšegministra obrane Miroslava Prce postupio zakonito i ustavno, odbacivšitime pritužbe Visokog predstavnika Paddya Ashdowna da je zloporabiopoložaj.
MOSTAR, 21. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Niko Lozančić ustvrdio je da je kod pomilovanja bivšeg ministra obrane Miroslava Prce postupio zakonito i ustavno, odbacivši time pritužbe Visokog predstavnika Paddya Ashdowna da je zloporabio položaj.

Pomilovani bivši ministar obrane Miroslav Prce osuđen je na pet godina zatvora nakon nagodbe o priznanju krivnje u slučaju Hercegovačke banke.

"U procesu donošenja odluke niti jednim aktom ili postupkom nije dovedena u pitanje presuda Suda BiH niti se na bilo koji način djelomičnim smanjenjem kazne osuđenom pojedincu dovodi u pitanje rad Suda ili Tužiteljstva", napisao je u pisanom odgovoru Paddyu Ashdownu predsjednik Lozančić.

Pismo je Ashdownu upućeno u petak, a o njegovu je sadržaju javnost izvješćena u nedjelju.

Loznačić je istaknuo da je prigodom pomilovanja u cijelosti poštovana pravna procedura. Pri tome je priznao kako pojedina zakonska rješenja nisu savršena ali se istodobno suprotstavio tome da se bilo tko, pa i Visoki predstavnik, stavlja iznad važećih zakona i Ustava. Predsjednik Federacije Niko Lozančić ocijenio je 'diskreditacijom i omalovažavanjem' tvrdnje Ureda Visokog predstavnika da je pomilovanje Prce obavljeno zbog njegove stranačke pripadnosti HDZ-u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙