FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30sati.
ZAGREB, 27. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

MADRID - Oko 250 imigranata pokušalo je u petak probiti ogradu španjolske enklave Melille u Maroku i desetak ih je u tome uspjelo, doznaje se u subotu od glasnogovornika španjolske civilne garde. U tri skupine od oko 80 osoba ilegalni imigranti su u zoru pokušali silom i pomoću drvenih ljestvi prijeći dvostruku metalnu ogradu. Imigranti su svladani nakon tri-četvrt sata, ali civilna garda drži da je desetak osoba uspjelo ući u Španjolsku. Dva imigranta su lakše ranjena pri padu s ograde.

TEHERAN - Novi prijedlozi iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada trebali bi dovesti do napretka i većih promjena u pregovorima o nuklearnom programu te zemlje, rekao je u subotu šef iranskog nuklearnog programa Ali Larijani. "Novi prijedlozi koje namjeravamo podastrijeti Europljanima omogućiti će nam napredovanje i s tim pozitivnim rezultatima postići ćemo naš cilj", rekao je Ali Larijani. "Ahmadinedžad nudi promjene čije će pojedinosti biti uskoro objavljene", dodao je i pojasnio da ta inicijativa može omogućiti proširenje međunarodnog sudjelovanja u pregovorima, koje trenutačno vode Velika Britanija, Francuska i Njemačka.

PRIŠTINA - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova prebačen je u subotu iz Prištine vojnim američkim zrakoplovom za Njemačku gdje će nastaviti liječenje od gripe. Kako je u subotu objavio ured za informiranje kosovskog predsjednika, "po preporuci liječnika, predsjednik Rugova odlučio je otputovati na daljnje liječničke analize i liječenje u američku bazu". Američkim vojnim zrakoplovom prebačen je u američki regionalni liječnički centar Landstuhl u Njemačkoj. Ostale pojedinosti nisu objavljene.

BAGDAD - Irački suniti zahtijevaju izbacivanje spominjanja federalizma u ustavu, izjavio je u subotu jedan od njihovih pregovarača, šeik Kahalaf al-Olayane iz Vijeća nacionalnog dijaloga. "Očekujemo potpuno povlačenje pojma federalizma iz ustava kako bi prepustili parlamentu....da razmotri to pitanje", rekao je Olayan. Šijitska i kurdska skupina, većinske u parlamentu, prihvatile su odgodu federalnog ustroja do izbora u prosincu, ali su inzistirale na potrebi njegovog spominjanja u nacrtu ustava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙