FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 12,30 sati.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

KOLOMBO - Policija u Šri Lanki, koja istražuje ubojstvo ministra vanjskih poslova Lakshmana Kadirgamara, pronašla je u subotu minobacač s granatama u kući preko puta ministrovog doma. Policija kaže kako dokazi upućuju na to da su napadač i njegovi pomagači boravili u kući nekoliko dana prije atentata na ministra. Oružje je otkriveno u subotu kada je u istragu uključeno više od tisuću policajaca i vojnika. Na ispitivanje su odvedene tri osobe koje stanuju nasuprot Kadirgamarova doma odakle su na njega ispaljeni snajperski hici.

KAIRO - Egipatska policija ispitala je u subotu muškarca i ženu u vezi s terorističkim napadima na ljetovalište Sharm al-Sheikh. Par je uhićen u petak nakon pucnjave u planinama oko grada Ismailie, 120 kilometara istočno od Kaira. Žena, supruga jednog od osumnjičenih, uhićena je nakon sukoba i kod nje je pronađena strojnica. Muškarac je uhićen nakon što je zapucao na policiju na cesti kod ulaza u tunel koji vodi na poluotok Sinaj kako je, čini se, pokušao pobjeći.

NEW DELHI - Nakon jakih kiša i poplava u Bombaju broj umrlih od bolesti izazvanih zagađenom vodom popeo se na 89, priopćili su gradski dužnosnici. Prema neslužbenim izvješćima, umrlih je više od stotinu. Državne bolnice su prepune, a privatne su ponudile besplatno liječenje siromašnima. U bombajske bolnice primljeno je više od 4000 pacijenata zbog sumnje da su zaraženi leptospirozom i drugim bolestima uzrokovanim prljavom vodom, izvijestila je televizijska mreža NDTV. Bombajski dužnosnici kažu da je situacija pod nadzorom te da nije riječ o epidemiji.

TEHERAN - Nema kompromisa oko pogona za preradu urana u Isfahanu, unatoč roku koji je postavila Međunarodna agencija za atomsku energiju izjavio je u subotu zamjenik predsjednika iranskog parlamenta Mohammad-Reza Bahonar. Mohammad-Reza Bahonar, blizak predsjedniku Mahmudu Ahmadinedžadu, izjavio je novinskoj agenciji Fars da bi se budući pregovori s Europskom unijom trebali isključivo fokusirati na ponovno otvaranja glavne nuklearne elektrane za obogaćivanje urana Natanz.

VARŠAVA - Višemjesečna kriza zbog toga što bjeloruska vlada nije priznala novoizabrano vodstvo Udruge Poljaka u toj zemlji pretvorila se u "diplomatski rat" između dviju susjednih zemalja i uzrokovala je zahlađenje međusobnih odnosa. Najbolji pokazatelji poljsko-bjeloruskoga diplomatskog rata su protjerivanje trojice poljskih diplomata iz Minska i poljski odgovor protjerivanjem bjeloruskog službenika iz veleposlanstva u Varšavi, povlačenje veleposlanika iz Minska Tadeusza Pawlaka na konzultacije u Poljsku, te to što je autoritarni režim Aleksandra Lukašenka početkom kolovoza zatvorio četvero članova vodstva Udruge Poljaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙