FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 12,30 sati.
ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

WASHINGTON - NASA je zbog niske naoblake za 90 minuta odgodila slijetanje shuttla Discovery na Zemlju koje je planirano za ponedjeljak ujutro. Samo nekoliko minuta prije nego što je letjelica trebala početi proceduru slijetanja, iz kontrole je javljeno da se operacija otkazuje. Shuttle je trebao sletjeti u svemirski centar Kennedy u Cape Canaveralu na Floridi u 4.47 po lokalnom, odnosno 10.46 po srednjoeuropskom vremenu. Drugu priliku za slijetanje Discovery će imati u 6.22 (12.22), ako se razvedri.

TOKIO - Japanski premijer Junicihiro Koizumi raspisat će izbore 11. rujna, najavio je u ponedjeljak njegov koalicijski partner nakon što je gornji dom parlamenta odbacio zakon o privatizaciji pošte, središnji dio Koizumievih reformi. Premijerova duboko podijeljena Liberalnodemokratska stranka, koja vlada zemljom više od pola stoljeća, mogla bi izgubiti izbore za donji dom parlamenta, procjenjuju političari i analitičari. Takenori Kanzaki, čelnik manje koalicijske stranke New Komeito, izjavio je nakon sastanka s Koizumiem da će se izbori održati idućeg mjeseca, što je razbjesnilo neke članove stranke koji su tražili da Koizumi odmah odstupi.

LJUBLJANA - U prvom kvartalu ove godine 398.000 Slovenaca provelo je najmanje jedan dan i noć izvan mjesta stanovanja, odnosno na poslovnom ili privatnom putovanju, a turistička putovanja bila su za 2,3 posto veća nego prethodne godine, objavio je slovenski statistički zavod. Najviše privatnih turističkih posjeta domaćim odredištima zabilježeno je u Kranjskoj Gori (5,2 posto od svih), a slijede Piran, Bohinj i Podčetrtek. Prema podacima statističkog zavoda za cijelu prošlu godinu Slovenci 49 posto putovanja izvan mjesta stanovanja dužih od 4 dana provedu u Hrvatskoj, 27 posto u Sloveniji, a ostalo u drugim susjednim državama i u regiji.

MUNCHEN - Glasovi koje ljudi, koji haluciniraju, čuju gotovo su uvijek - muški, kaže se u minhenskom medicinskom časopisu Liječnička praksa. Pozivajući se na istraživanje Sveučilišta Sheffield u Britaniji, izviješće kaže da bi razlozi tog fenomena mogli ležati u različitim glasovnim kvalitetama muških i ženskih glasova. Zvuk ženskih glasova kompleksniji je i stoga je mozgu teže imitirati ga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙