FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 14. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Ličko-senjska policija je oko 15 sati započela očevid na mjestu pada sportskog zrakoplova Zlin 142, koji je na brdu Medveđak Oštri nedaleko Plitvičkih jezera pronađen oko 11 sati, zajedno s mrtvim tijelima dvoje mađarskih turista. To je Hini danas potvrdio istražitelj za zrakoplovne nesreće pri Ministarstvu prometa Dinko Vodanović, dodavši da će u obavljanju očevida sudjelovati i predstavnici Ministarstva, sve u cilju utvrđivanja uzroka pada zrakoplova.

JELSA - U Jelsi na otoku Hvaru danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljene plakete zaslužnima za razvoj toga mjesta, obilježen Dan Općine, blagdan Velike Gospe. Sjednici je nazočio i predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je u pozdravnom govoru istaknuo kako Hrvatska mora postići decentralizaciju, ne samo vlasti nego i sredstava, kako bi se osigurao novac za dovršenje projekata važnih za lokalne sredine. U razvoju smo, kazao je predsjednik, imali brojnih pogrešaka, ali iz njih treba izvući pouku i krenuti naprijed. Jedna je od najvećih je u privatizaciji, pa zakonima moramo spriječiti "rasprodaju obiteljskoga zlata" i umjesto prodaje ići na koncesije. "Nitko nam tada neće moći kazati: evo, sve su rasprodali", poručio je Mesić.

METKOVIĆ - Đurđa Adlešić i Zlatko Benašić, predsjednici Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) i Liberalne stranke (LS), koje su nekoliko puta najavljivale ujedinjenje, danas su na konferenciji za novinare u Metkoviću rekli da bi se to moglo provesti krajem listopada ili početkom studenog. Predsjednik LS-a Zlatko Benašić rekao je da je jučerašnji Maraton lađa na Neretvi iskorišten za druženje i razgovor čelnika dviju stranaka na putu prema konačnom ujedinjenju te da je u razgovorima sudjelovao i potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić. Stranački čelnici izjavili su kako razlike ne mogu biti zapreka ujedinjenju dviju stranaka i formiranju nove liberalne opcije na hrvatskoj političkoj sceni.

VUKOVAR - Polaganjem vijenaca na spomen obilježju Ovčara te na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, danas je obilježena 13. obljetnica izlaska iz srpskih koncentracijskih logora, na dan kada je razmjenom vraćeno više od 600 hrvatskih zarobljenika. Ta najveća i posljednja razmjena obavljena je 14. kolovoza 1992. kod Nemetina nedaleko od Osijeka, po principu svi za sve. Prema evidenciji Ureda za zatočene i nestale, kroz srpske koncentracijske logore prošlo je oko osam tisuća ljudi, od kojih je ubijeno oko tri stotine.

IMOTSKI - Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je da traga za autorima grafita koji su danas osvanuli na zidovima pravoslavne crkve u Donjoj Glavini blizu Imotskog. Na crkvi su sprejem napisana dva grafita: "Glavino, puna si Srba, ne brini se, Glavino, još ima vrba" i "Ante, svi smo za te". Paroh imotskih pravoslavnih vjernika protojerej Đorđe Knežević nije želio kometirati napisane grafite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙