FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati.
ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JERUZALEM - Više od 1000 obitelji odlučilo je dobrovoljno napustiti domove uoči izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze i Zapadne obale koje bi trebalo početi sljedećeg tjedna, izvijestio je u ponedjeljak Izraelski radio. To je više od polovice od 1700 obitelji koje će biti evakuirane, prenio je radio. Protiv plana premijera Ariela Sharona prema kojemu bi se iz pojasa Gaze trebalo evakuirati oko 8000 doseljenika iz ukupno 21 naselja, a s područja Zapadne obale četiri od ukupno 120 naselja, organizirani su prosvjedi, a neki su rabini pozivali doseljenike s tih područja da dobrovoljno ne napuštaju domove.

ISPAHAN - Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u ponedjeljak će u Ispahanu postaviti kamere i skinuti pečate s te tvornice za konverziju urana prije nego to postrojenje krene ponovno s radom, javlja agencija France Presse. Iranski dužnosnik koji je tražio da ostane neimenovan nije znao reći kada će točno postrojenje početi s radom. Inspektori IAEA su u Ispahan stigli u nedjelju navečer, dva dana prije izvanrednog sastanka koje je zatražila europska trojka (Velika Britanija, Njemačka i Francuska) kako bi se uvjerio službeni Teheran da odustane od obnavljanja osjetljivih nuklearnih aktivnosti.

PEKING - Najmanje je 12 osoba poginulo u ponedjeljak u Kini u jakim kišama i poplavama uzrokovanim naletom tajfuna Matsa koji je u subotu puhao jačinom od 160 kilometara na sat. Broj žrtava uzduž istočne kineske obale narastao je na najmanje sedam, dok su četiri osobe poginule u Šangaju. U pokrajini Zhejiang, gdje je počinjena šteta u visini od približno 800 milijuna dolara, dvije su osobe poginule a uništeno je 130.000 kuća. "Broj žrtava bio bi i veći da stanovništvo nije na vrijeme evakuirano", kazao je zamjenik direktora za kontrolu poplava pokrajine Zhejiang. Prije naleta Matse evakuirano je 1,24 milijuna ljudi, no unatoč tome bilježe se žrtve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙