FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

KARLOVAC - Ekipa karlovačke Stanice Gorske službe spašavanja (GSS) oko 11 sati krenula je u potragu za jučer nestalim mađarskim sportskim zrakoplovom, a ekipa ogulinske Stanice GSS u punoj je pripravnosti i na raspolaganju Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, koja će koordinirati potragom na tlu i u zraku. Iz Zagreba su oko deset sati trebali poletjeti dva helikoptera, jedan MUP-ov i jedan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u potragu za nestalim sportskim zrakoplovom, ali, kako kaže Ivan Kober u Državnom centru 112, nisu do 11 sati uzletjeli, jer zagrebačka Oblasna kontrola leta zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta nije to dopustila. Dizanje magle i niske naoblake, te početak zračne potrage očekuje se uskoro, dodao je.

RAKOVICA - Jutros je počeo očevid zrakoplovne nesreće u kojoj su jučer poginule dvije osobe na brdu Velika Lisina, iznad sela Poljanak, u općini Rakovica, na području Nacionalnog parka Plitvička jezera. Područje brda policija je osiguravala čitavu noć i jutros te nije dopuštala pristup građanima i novinarima, zbog što kvalitetnijeg uočavanja tragova, budući da se još traga za drugim nestalim avionom iz iste eskadrile, izjavio je jutros istražni sudac karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer. Iz Zagreba je sinoć oko 19 sati poletjelo osam mađarskih sportskih zrakoplova tipa "Piper" od kojih je pet sletjelo u Zadru, jedan je prisilno sletio u Drnišu, jedan se zabio u stijenu brda Velika Lisina, a osmom zrakoplovu zasad nema traga, rečeno je u Županijskom centru 112 u Karlovcu.

RIJEKA - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije predložio je da se za opatijske Liburnia Riviera Hotele (LRH) nađe drugi model privatizacije po kojem bi građani koji su stvarali dobra ubirali plodove svoga rada. U priopćenju danas dostavljenom Hini zahtijeva od hrvatske Vlade promjenu odluke o prodaji Liburnije koja je donesena bez javnosti i bez građana koji su dobra stvarali. Odbor smatra kako se u mnogim primjerima pokazalo fatalnim kad su prodavane strateške razvojne grane, u našem slučaju turizam, koji je temelj opstanka na priobalju. "Rasprodajom dobara oduzima se pravo građanima da gospodare svojim prostorom i otvaraju se vrata mešetarima da preprodajom, dolaze do ogromnih zarada", ističe Odbor, napominjući kako su prostor i nekretnine naša "nafta", naša sadašnjost i budućnost - naš opstanak na moru.

SPLIT - Milan Štrljić, ravnatelj 51. Splitskog ljeta, izjavio je da do sada, po broju vrhunskih izvedaba, nije bilo uspješnijeg Splitskog ljeta te da je s nekoliko izvedaba domaćih i gostujućih ansambala Split zasigurno upisan na svjetske kulturne zemljovide. U velikom broju izvedenih predstava, njih 45, kao najzanimljivije i najuspješnije Štrljić izdvaja gostovanje Kirova baleta iz Sankt Peterburga i Afro Cuban All Starsa, te premijere u produkciji splitske Drame i Baleta, posebno "Noć iguane" Tennesseeja Williamsa, režisera Jausza Kica, te "Daissa - istočno od raja" u koreografiji Staše Zurovca. Za istaknuti je i praizvedbu opernog oratorija Julija Bajamontija "Prijenos svetoga Dujma", u režiji Petra Selema i pod ravnanjem Pavla Dešpalja, kojom je otvoreno Splitsko ljeto, a čime je festival dao svoj doprinos proslavi 1700. rođendana grada Splita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙