FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Struja će od 1. rujna za građanstvo poskupjeti 5 posto, a za gospodarstvo 6 posto, odlučila je danas hrvatska Vlada. Bez obzira na nepopularnost poskupljenja, to je bilo nužno želi li se osigurati normalno poslovanje HEP-a i spriječiti nestašice struje, rekao je ministar gospodarstva Branko Vukelić. Alternativa je nestašica struje, dodao je premijer Ivo Sanader. Vukelić je naveo da je HEP tražio linearno 12 postotno poskupljenje, te da se Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) suglasila s tim držeći da bi opravdano bilo i veće poskupljenje, konkretno između 13 i 14 posto. Ministarstvo je to odbilo, jer znamo što cijena struje znači za standard građana i za gospodarstvo, rekao je Vukelić.

ZAGREB - U prvih šest mjeseci ove godine u državni se proračun 'slilo' 7,2 posto ili 2,7 milijardi kuna više nego u isto vrijeme lani, istaknuto je danas na sjednici Vlade koja je prihvatila izvješće o izvršenju državnog proračuna za prvo polugodište 2005. Te brojke govore o uspješnosti izvršenja proračunskih prihoda, te o rastu gospodarskih aktivnosti, posebno o oporavku u drugom tromjesečju, istaknuo je premijer Ivo Sanader. Vidljiv je nastavak trenda gospodarskog rasta jer i podaci za srpanj govore o daljnjem ubrzanom rastu prihoda proračuna, kazao je Sanader, dok je ministar financija Ivan Šuker najavio da će se pravi efekti vidjeti kada budu poznati i stignu prihodi za kolovoz.

ŠIBENIK - Prema dosad primljenim dojavama, materijalna šteta pričinjena u jučerašnjem nevremenu na otoku Murteru procjenjuje se na gotovo pola milijuna kuna, izvijestila je danas šibensko-kninska Policijska uprava. Oštećen je veći broj obiteljskih kuća, 30-ak osobnih vozila, 40 brodica, 20 kamp kućica, više ugostiteljskih objekata, 40-ak šatora i 2 kioska, dok je 8 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader čestitao je danas hrvatskim građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza. Premijer je na sjednici Vlade podsjetio i na 10. obljetnicu akcije Oluja u kojoj je oslobođen velik dio hrvatskog teritorija koje su bili okupirali pobunjeni Srbi. Ponosni smo na te dane, Oluja je važna ne samo radi oslobađanja okupiranih teritorija, nego i zbog vraćanja samopouzdanja, vjere u budućnost, naglasio je premijer poručujući da ta akcija ostaje trajna inspiracija. Hrvatska je Olujom dodao je, pokazala da može sama brinuti za sebe.

ZAGREB - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" najviša državna izaslanstva Ureda predsjednika, Hrvatskog sabora i Vlade te grada Zagreba položila su danas vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom Mirogoju. Uz visoke vojne počasti prvi je ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja vijenac položio i zapalio svijeću predsjednik Republike Stjepan Mesić.

ZAGREB - Budnice Orkestra Hrvatske ratne mornarice i mimohod pripadnika postrojbi HV-a, koje su oslobađale Knin, uvest će sutra Kninjane i njihove goste u cjelodnevnu proslavu 10. obljetnice akcije Oluja i oslobađanja Grada. Službena svečanost počinje polaganjem vijenaca na Gradskom groblju, nakon čega će na kninskoj tvrđavi biti podignut državni stijeg, simbol slobodnog Grada. Upravo vihorenje hrvatskog stijega na toj tvrđavi, 5. kolovoza '95., označio je kraj višegodišnje okupacije pobunjenih Srba i vraćanje Knina pod vlast hrvatske države.

ZAGREB - Povodom 10. obljetnice vojno redarstvene akcije "Oluja" u kojoj su neprocjenjivi doprinos dale i redarstvene snage Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin iznimno je unaprijedio 382 policijska službenika, pripadnika udruge Prvi hrvatski redarstvenik, prve legalno organizirane oružane postrojbe nastale u Domovinskom ratu, priopćeno je danas iz MUP-a. Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, u kojem su bili ministar Ivica Kirin, državni tajnik Ivica Buconjić i ravnatelj policije Ivica Franić, položilo je danas vijenac kod Središnjeg križa na Mirogoju u počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

VUKOVAR - Vijence podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas su povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja položila brojna izaslanstva. U ime Predsjednika Republike vijenac je položio zapovjednik 3. korpusa kopnene vojske HV-a brigadni general Zvonko Peternel. Polaganje vijenaca počast poginulima u obrani domovine odalo je i saborsko izaslanstvo u kojem su se nalazili saborski zastupnici Petar Mlinarić, Tomislav Čuljak, i Ruža Lelić.

GOSPIĆ - Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Gospiću su jutros izaslanstva Ličko-senjske županije na čelu sa županom Milanom Jurkovićem, grada Gospića, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Udruga iz Domovinskog rata, HV-a i policije položila vijence i zapalila svijeće kod Spomen križa i odala počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u akciji Oluja.

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) danas je od Vlade dobio 'zeleno svjetlo' za poništenje natječaja i odbijanje svih ponuda pristiglih za pružanje usluga višenamjenske helikopterske službe (VHS). Razlog takve odluke su pregovori s ruskom stranom koja bi klirinški dug Hrvatskoj trebala vratiti u helikopterima opremljenim za vatrogastvo, objasnio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Želimo dobre odnose s BiH, istaknuo je premijer Ivo Sanader, izvijestivši da su završeni pregovori o ugovorima o dvojnom državljanstvu i o uređenju imovinskopravnih odnosa s BiH.

OSIJEK - U rijeci Dravi u Donjem gradu u Osijeku oko 9 sati ujutro pojavila se velika mrlja, izvijestio je tajnik Saveza športsko ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije Valter Rudman, a to je potvrdila i PU Osječko-baranjska. Prema prvim informacijama riječ je o za sada neidentificiranoj mrlji veličine 1,5 metar puta sto metara, a policija je o tome izvijestila nadležne inspekcijske službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙