FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

SISAK - Pedesetak članova Zajednice klubova Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata (UDVDR) INE d.d. Zagreb danas je posjetilo crte obrane i bojišnice Siska, hrvatskog Pounja i Pokuplja u Domovinskom ratu te područja Sisačko-moslavačke županije oslobođena u vojno-redarstvenoj akciji Oluja prije deset godina. Po riječima predsjednika Zajednice klubova UDVDR-a Ine d.d. Zagreb Miljenka Balaška, dragovoljci i hrvatski branitelji cijele Ine obilaskom oslobođenih područja Banovine, Pokuplja i Pounja obilježavaju 10. obljetnicu osloboditeljske akcije Oluja u kojoj je oslobođeno 52 posto teritorija te županije uoči Dana domovinske zahvalnosti.

RIJEKA - U trima riječkim lučkim sindikatima smatraju da Luka Rijeka d.d. ne poštuje odredbe kolektivnog ugovora te su danas najavili početak postupka mirenja, a ako mirenje ne uspije, održavanje štrajka. Samostalni sindikat zaposlenika riječke luke (SSZRL), Nezavisni sindikat zaposlenika u riječkoj luci (NSZRL) i Lučki slobodni sindikat (LSS) održali su danas Izvanrednu zajedničku skupštinu lučkih sindikata. Odluku o početku postupka mirenja i štrajku jednoglasno je prihvatilo 99 nazočnih sindikalnih delegata. U lučkim sindikatima smatraju da je neprovođenje odredaba kolektivnog ugovora i nepoštivanje radničkih prava postala navika Uprave Luke Rijeke d.d.

ZAGREB - Dvadesetjednogodišnji mladić, kojega je jutros u zagrebačkoj Dubravi napalo više nepoznatih počinitelja, teško je ozlijeđen, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava. Mladić, koji ima prijelom kosti lijeve šake, ozlijeđen je ispred restorana u Jorgovanskoj ulici u neutvrđeno vrijeme. Policija nije iznosila pojedinosti o ozlijeđenom mladiću. Liječnička pomoć pružena mu je u KB Dubrava, a očevid je u tijeku.

OSIJEK - Jedna osoba je poginula u prometnoj nesreći koja se noćas, oko 3,20 sati, dogodila u mjestu Pribiševci, kod Našica, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Nesreća se dogodila u trenutku kada je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Čačinaca, upravljajući motorom marke "Suzuki", našičkih registracijskih oznaka, ulaskom u zavoj, uslijed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom te sletio u obližnji kanal, udarivši pritom u betonski most. Od posljedica udara vozač motora preminuo je na mjestu nesreće, izvijestila je policija.

ZAGREB - Pad kroz garažni otvor bio je koban za 57-godišnjeg muškarca iz Sesveta, izvijestila je danas zagrebačka Policijska uprava. Muškarac, o kojemu policija nije iznosila druge pojedinosti, pao je sinoć kroz otvor vlastite garaže, dubok oko dva i pol metra, zadobivši ozljede od kojih je preminuo. U Maksimiru je jučer stariji muškarac (81) pokušao ubiti drugoga (67) s kojim stanuje u istoj kući, ali već duže vrijeme ne razgovaraju. Nakon svađe, osumnjičeni 81-godišnjak sjekirom je u glavu udario 67-godišnjaka, lakše ga ozlijedivši. Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, a osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

ZAGREB - Iako je promet prema moru izuzetno gust zasada protiče bez većih zastoja. I dalje je gužva u putničkom prometu na ulasku preko svih graničnih prijelaza na sjeverozapadu zemlje, te na prijelazima u Istri i na Kvarneru. Ulazna kolona preko Macelja proteže se povremeno čak do Šentilja na slovensko-austrijskoj granici. Prema zadnjim informacijama iz HAK-a kolona vozila na Karavankama u Austriji sada je oko 30 km na ulasku u Sloveniju. Izlazna kolona pred Maceljem duga je oko 1,5km. Na ulasku na Bregani kolona je oko 8km. Za Cres i Lošinj na ukrcaj na trajekt se čeka pola sata, u Prizni malo više od sat vremena (kolona vozila duga je 3 km), u Žigljenu se čeka također pola sata (kolona 2 km), a u Jablancu prema Rabu kolona je duga 5 km.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙