FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

MOTOVUN - Svečanom dodjelom nagrada i ceremonijom zatvaranja sinoć je završen sedmi po redu Motovunski filmski festival. Glavna festivalska nagrada, Propeler Motovuna dodijeljena je rumunjskom filmu "Smrt gospodina Lazarescua" kojeg je režirao Cristi Puiu. Taj je film dobio i nagradu Amnesty Internationala. Nagradu "Od A do A" za najbolji film na prostoru od Albanije do Austrije dobila je makedonsko-talijanska koprodukcija "Bal-can-can" redatelja Darka Mitevskog. Specijalno priznanje žirija dodijeljeno je glumicama Natalie Pres i Emily Blunt za ulogu u britanskom filmu "My summer of love" (Moje ljeto ljubavi) redatelja Pawela Pawlikovskog, dok je nagradu Međunarodne udruge filmskih kritičara Fipresci dobio danski film "Day night" (Dan i noć) redatelja Simona Stahoa.

SPLIT - Split se sinoć vratio u povijest zahvaljujući prvoj 'noći cara Dioklecijana', manifestaciji koju je organizirala Turistička zajednica grada Splita. Rimskom ugođaju na brojnim splitskim punktovima pridonjela je odjeća velikog broja posjetitelja koji su se obukli u rimske toge, najčešće napravljene od plahta. Ugođaj antičkog Splita najbolje se osjetio na Peristilu, gdje je priču o 17 stoljeća splitske povijesti, uz zanimljivi ulično-kazališni nastup kazališta Novog cirkusa Hram, ispričao direktor Turističke zajednice grada Vedran Matošić u ulozi imperatora. U Dioklecijanovim podrumima besplatno su se mogli degustirati specijaliteti pripremljeni po receptima koje je kušao i sam Dioklecijan.

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je jučer da traži povećanje cijene električne energije od početka rujna za 12 posto, obrazlažući to podatkom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. godine te svojim povećanim troškovima. HEP je, kako je priopćeno, početkom ovog mjeseca uputio u redovnu proceduru Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Prijedlog povećanja tarifnih stavki važećeg Tarifnog sustava linearno po svim kategorijama potrošnje za 12 posto, s početkom primjene od 1. rujna ove godine.

ZAGREB - U idućoj je godini moguće povećati masu sredstava za plaće državnih i javnih služba od tri posto, odnosno nešto više od 800 milijuna kuna, kazao je ministar financija Ivan Šuker jučer na sjednici pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih služba. Tako bi ukupni troškovi za plaće i druga ugovorena materijalna prava zaposlenih u državnim i javnim službama u sljedećoj godini iznosili nešto manje od 25 milijarda kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙