FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Državni centar 112 izvijestio je da su vatrogasci sinoć ugasili požar koji je nakon sudara dva kamiona izbio na njima. U sudaru na autocesti Krapina-Zagreb kod Jakovlja jučer u 19,10 sati jedan kamion u potpunosti je izgorio, a plamen se proširio i na drugi koji je prevozio plastične materijale za označavanje stoke. Vatrogasci, hitna pomoć i policija izašli su na mjesto događaja kao i dežurna inspektorica za zaštitu okoliša, a kontaktiran je i zavod za toksikologiju. Utvrđeno je da nema opasnih kemikalija, a u sudaru nije bilo stradalih. U dva sata poslije ponoći ugašen je i požar na području Komina, kod Ploča u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji je izbio jučer poslije 21 sat. Izgorjelo je oko 2,5 hektara trave i korova, izvijestio je danas Državni centar 112.

ZAGREB - Petrinjska vjernička zajednica proslavit će sutra blagdan sv. Lovre, svog nebeskog zaštitnika. Svečano euharistijsko slavlje vodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Slavljem će se obilježiti deseta obljetnica oslobođenja grada Petrinje i peta obljetnica posvete obnovljene crkve sv. Lovre koju su u rujnu 1991. počeli rušiti srpski pobunjenici, a sasvim su je srušili u ožujku 1992. Po oslobađanju Petrinje na starim je temeljima podignuta nova crkva s tornjem koja do u detalje ponavlja i arhitektonsku dekoraciju negdašnje crkve. Crkva sv. Lovre mučenika podignuta je 1780. pod patronatom austrijske carske kuće i Marije Terezije.

ZAGREB - Hrvatski informatičari Davor Prugovečki, Igor Čanadi, Jasmin Velkić i Relja Medić osvojili su na XII. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi - CEOI 2005 u Sarospataku u Mađarskoj tri srebrne medalje, izvijestio je Hrvatski savez informatičara (HSI). HSI u priopćenju ističe kako su hrvatski reprezentativci tim uspjehom između dvanaest zemalja izborili treće mjesto u ukupnom poretku. Ovogodišnji osvajači srebrne medalje učenici su XV. zagrebačke gimnazije, a nastup u reprezentaciji izborili su najboljim rezultatima na Državnom natjecanju u Vrsaru, XI. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama u Hrvatskom savezu informatičara u Zagrebu.

DUBROVNIK - U atriju Kneževa dvora večeras će, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, održati koncert violinistica, Japanka Midori, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Press uredu Dubrovačkih ljetnih igara. Ravnatelj glazbenog dijela programa Neven Frangeš kazao kako je riječ o jednoj od najvećih violinistica našeg vremena, koja je karijeru započela s jedanaest godina, u prosincu 1982. godine, nastupom s newyorškom filharmonijom pod ravnanjem Zubina Mehte. Nastupala je u najvećim koncertnim dvoranama i surađivala s najpoznatijim dirigentima i orkestrima, kao primjerice berlinskom, izraelskom ili losangeleskom filharmonijom.

ZAGREB - Isplata mirovina za srpanj korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama, počinje sutra, 10. kolovoza, obavijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙