FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - S 39 Celzijevih stupnjeva u 14 sati Mljet je bio najtopliji u Hrvatskoj, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Slijedi ga Knin, u kojem je u isto vrijeme izmjereno 38 stupnjeva, zatim Imotski, Vrgorac, Metković. Dežurna sinoptičarka Marija Mokorić najavljuje da nas i sutra čeka vrlo slično vrijeme. Manja promjena očekuje se u nedjelju, kad bi temperature mogle "pasti" na 30-ak stupnjeva, a tek oko četvrtka moguće je izrazitije, ali kratkotrajno osvježenje. Zagreb su danas u 14 sati grijala 32 Celzijeva stupnja, a sat poslije izmjerena su 33. Prilike u glavnom gradu otežava, međutim, visoka vlaga u zraku, između 50 i 60 posto.

ZAGREB - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka odbacilo je danas tvrdnje u novinskim napisima da Srbija prodaje otok Jakljan kod Dubrovnika za 3,5 milijuna eura. U Ministarstvu kažu da u cijeloj priči ima dosta proturječnih informacija koje tek treba provjeriti na više adresa, no odbacuju tvrdnje da se prodaje cijeli otok. Otok nikad u cijelosti ne može biti prodan, ističe glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan i navodi da treba imati na umu odredbe o pomorskom dobru koje može obuhvaćati pojas širi od šest metara, ovisno o namjeni, naravi i funkcionalnosti otoka.

VINKOVCI - Zbog visokih temperatura, u proteklih 48 sati u vinkovačkoj Hitnoj liječničku je pomoć zatražilo više od 60 Vinkovčana, od kojih je četvero ljudi pretrpjelo infarkt, izvijestio je danas liječnik u Hitnoj pomoći. "Samo jučer imali smo 13 terenskih intervencija, a noćas i prijepodne pomoć je u prostorijama Hitne pomoći zatražilo još 50-ak pacijenata", rekao je dr. Renato Novaković. Dodao je da se Vinkovčani, nažalost, slabo pridržavaju uputa o neizlaganju suncu ovih dana, kada u istočnoj Slavoniji temperature dosežu više od 35 Celzijevih stupnjeva.

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je danas da traži povećanje cijene električne energije od početka rujna za 12 posto, obrazlažući to podatkom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. godine te svojim povećanim troškovima. HEP je, kako je priopćeno, početkom ovog mjeseca uputio u redovnu proceduru Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Prijedlog povećanja tarifnih stavki važećeg Tarifnog sustava linearno po svim kategorijama potrošnje za 12 posto, s početkom primjene od 1. rujna ove godine.

ZAGREB - U idućoj je godini moguće povećati masu sredstava za plaće državnih i javnih služba od tri posto, t.j. nešto više od 800 milijuna kuna, kazao je ministar financija Ivan Šuker na današnjoj sjednici pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih služba. Tako bi ukupni troškovi za plaće i druga ugovorena materijalna prava zaposlenih u državnim i javnim službama u sljedećoj godini iznosili nešto manje od 25 milijarda kuna, priopćeno je iz Vlade nakon sjednice.

ZAGREB - Potpredsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac izjavio je danas kako Klub zastupnika SDSS-a nije raspravljao o proslavi 10. obljetnice "Oluje", a današnji beogradski tisak prenosi pak izjavu zastupnika Ratka Gajice da "SDSS-ovi zastupnici neće sudjelovati u proslavi 'Oluje'". "Svatko će od zastupnika samostalno odlučiti hoće li ići na proslavu", rekao je Pupovac za Hinu, komentirajući izjavu Ratka Gajice za "Večernje novosti" da "službeni predstavnici Srba u Hrvatskoj, saborski zastupnici SDSS-a, neće sudjelovati u proslavi 10. obljetnice 'Oluje' u Kninu".

LOVAS - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković položio je danas u Lovasu nedaleko od Vukovara temeljni kamen za izgradnju farme muznih krava Poljoprivredne zadruge "Lovas" ukupna kapaciteta 400 krava. Ministar Čobanković je podsjetio kako je prošle godine donesen operativni program povećanja govedarske proizvodnje, koji se, kako je rekao, ove godine i primjenjuje. "Prošlo je vrijeme kad se moglo živjeti isključivo od ratarske proizvodnje. Tom se poslu moraju pridodati druge proizvodnje, poput govedarske", poručio je Čobanković. Najavio je kako će investicijskim potporama Ministarstvo osigurati milijun kuna za izgradnju farme muznih krava u Lovasu.

KORČULA - Grad Korčula obilježio je danas svetkovinu sv. Todora koju su prije deset godina gradski vijećnici proglasili i Danom grada. U katedrali sv. Marka sinoć je otvorena kasa u kojoj se čuvaju relikvije rimskog mučenika sv. Todora, suzaštitnika Grada Korčule još iz 1756. godine. Njegove moći su se danas poslijepodne nosile oko grada u euharistijskoj procesiji koju je predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj Francisco Javier Lozano, uz asistenciju biskupa Dubrovačkog Želimira Puljića i hrvatskog nuncija u Bjelorusiji Martina Vidovića. Na spomeničkom kompleksu u Korčuli izvedene su dvije viteške igre s mačevima Moreške u izvođenju istoimenog KUD-a i Hrvatske Glazbene Udruge "Sveta Cecilija" iz Korčule.

RIJEKA - Na Sveučilištu u Rijeci ostala su slobodna 1933 mjesta za upis u drugom, rujanskom roku, izvijestio je danas Rektorat tog sveučilišta. U prvom roku upisana su 3303 studenta. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Pomorskom fakultetu u Rijeci - 242, zatim na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma - 224 mjesta i na riječkom Tehničkom fakultetu - 221 mjesto. Na Medicinskom fakultetu u Rijeci slobodno je 168 mjesta, a na Građevinskom 131 mjesto.

SINJ/DICMO - Na brdu iznad sela Krušvara u općini Dicmo danas je oko 14,30 sati izbio požar koji je zahvatio nisku hrastovu šumu. U požaru koji gase sinjski i dicmanski vatrogasci, a pomažu im i dva kanadera, do sada je izgorjelo nešto više od šest hektara šume, a vatra se širi, doznaje se od zapovjednika sinjskog DVD-a Stipe Ančića. Uzroci tog drugog ovoljetnog šumskog požara u cetinskom kraju još nisu poznati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙