FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački predsjednik obilježio 50. obljetnicu smrti Thomasa Manna

LUEBECK, 13. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Njemački predsjednik HorstKoehler u subotu je na ceremoniji u Luebecku povodom 50. godišnjicesmrti Nobelovca Thomasa Manna ,govorio o važnosti tog pisca i pozvaomlade Nijemce da čitaju čuvena Mannova djela.
LUEBECK, 13. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Njemački predsjednik Horst Koehler u subotu je na ceremoniji u Luebecku povodom 50. godišnjice smrti Nobelovca Thomasa Manna ,govorio o važnosti tog pisca i pozvao mlade Nijemce da čitaju čuvena Mannova djela.

Mannova djela pripadaju svjetskoj književnosti po svojoj univerzalnoj čovječnosti, rekao je Koehler. Istovremeno se njemačka kultura treba držati živom u srcima i glavama ljudi, posebice mladih, rekao je Koehler.

"Kultura ne živi u knjigama ili glazbenim partiturama. Kultura je živa kada se knjige čitaju, predstave stvaraju, glazba svira i sluša", rekao je njemački predsjednik.

Thomas Mann je rođen u Luebecku 1875. a umro je 12. kolovoza 1955. u Švicarskoj. Nekoliko mjeseci kasnije njegov mu je rodni grad dodijelio titulu počasnog građanina. Mann je napisao čuvena djela "Buddenbrookove", čija se radnja događa u Luebecku, "Dr. Fausta", Smrt u Veneciji" i "Čarobnu planinu", a Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1929. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙