FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Coppola će snimati "Na cesti" od Jacka Kerouaca

LOS ANGELES, 6. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Američki redatelj iproducent Francis Ford Coppola uskoro će ostvariti svoju dugogodišnjuželju da snimi slavni roman "Na cesti" Jacka Kerouaca.
LOS ANGELES, 6. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Američki redatelj i producent Francis Ford Coppola uskoro će ostvariti svoju dugogodišnju želju da snimi slavni roman "Na cesti" Jacka Kerouaca.

Coppola koji je prije 26 godina kupio prava na snimanje jednog od najslavnijih romana svjetske poslijeratne književnosti zadovoljit će se samo produkcijom dok će režiju prepustiti Walteru Sallesu a scenarij Joseu Riveri koji su snimili "Dnevnik Che Guevere".

"Knjiga je jako teška za adaptaciju za snimanje i do sada nismo naišli na dobru kombinaciju redatelja i pisca", kazao je Coppola.

Za sada se ne zna tko bi mogao igrati glavnu mušku ulogu, ali će snimanje početi 2006. godine. "Na cesti" je najslavnije djelo Jacka Kerouaca (1922. do 1969) i djelo koje određuje "beat generaciju", a priča o lutanjima "nebeskog klošara" po američkim cestama tijekom 50-ih godina u ukradenim automobilima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙