FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga S. P. Novaka "Volite li Dubrovnik"

DUBROVNIK, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U okviru popratnog programa 56.Dubrovačkih ljetnih igara večeras je u atriju Franjevačkog samostanaMale braće u Dubrovniku predstavljena knjiga "Volite li Dubrovnik"Slobodana Prosperova Novaka.
DUBROVNIK, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U okviru popratnog programa 56. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je u atriju Franjevačkog samostana Male braće u Dubrovniku predstavljena knjiga "Volite li Dubrovnik" Slobodana Prosperova Novaka.

Knjiga je objavljena u izdanju nakladničke kuće VBZ, tiskana je na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku, a u njoj su predstavljene znamenitosti Dubrovnika i okolice te najvažniji trenuci iz dubrovačke povijesti i književno-kulturne baštine.

Knjiga ima iznimnu kulturološku vrijednost, naglasio je prigodom predstavljanja Ivo Banac koji je podsjetio da je prvo izdanje knjige izašlo 1987. pod nazivom "Dubrovnik iznova", a drugo izdanje 2001. pod nazivom "Dubrovnik ponovljen".

O knjizi su govorili i autor Slobodan Prosperov Novak, don Branko Sbutega i Nenad Rizvanović, a u prigodnom programu nastupio je Trio Placarius.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙