FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvodnevno savjetovanje slavista-kroatista s njemačkih sveučilišta održano u Berlinu

BERLIN, 17. srpnja 2005. (Hina) - Kroatisti-slavisti sa sveučilišta uSR Njemačkoj ovog su vikenda u organizaciji Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta RH u prostorijama našeg veleposlanstva u Berlinuodržali savjetovanje posvećeno problemima i budućnosti svoje struke.
BERLIN, 17. srpnja 2005. (Hina) - Kroatisti-slavisti sa sveučilišta u SR Njemačkoj ovog su vikenda u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH u prostorijama našeg veleposlanstva u Berlinu održali savjetovanje posvećeno problemima i budućnosti svoje struke.

U radu dvodnevnog skupa sudjelovalo je četrdesetak profesora, docenata i lektora hrvatskog jezika s njemačkih sveučilišta, koordinatori hrvatskih škola u SR Njemačkoj, akademici Mislav Ježić i Radoslav Katičić iz HAZU-a, prof. dr. Marko Samardžija s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. Marija Turk s Pedagoškog fakulteta u Rijeci te dr. Radovan Fuchs i dr. Pavo Barišić, pomoćnici ministra u Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa RH.

Na savjetovanju se govorilo o stanju kroatistike i njenoj perspektivi na sveučilištima u SR Njemačkoj, o načinima prevladavanja poteškoća s kojima se susreće, o modelima suradnje s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa RH i katedrama kroatistike u RH, o kroatistici i slavistici u Republici Hrvatskoj, o provedbi zajedničkih projekata i pomoći koju ustanove i stručnjaci iz Hrvatske mogu pružiti profesorima, predavačima i lektorima hrvatskog jezika na sveučilištima u SR Njemačkoj.

Dr. Fuchs na kraju je savjetovanja sudionicima podijelio komplete knjiga iz područja hrvatskog jezika i književnosti, a koordinatorima hrvatskih škola prijenosna računala, koja će početkom sljedeće školske godine u sklopu projekta informatizacije hrvatskih škola u SR Njemačkoj dobiti svi nastavnici zaposleni u tim školama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙