FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Ive Maroevića "Baštinom u svijetu"

PETRINJA, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Knjigu "Baštinom u svijetu", IveMaroevića, profesora zagrebačkog Filozofskog fakulteta, predstavio jeu ponedjeljak navečer ogranak Matice hrvatske u Petrinji u povodu Danagrada i njegova zaštitnika sv. Lovre.
PETRINJA, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Knjigu "Baštinom u svijetu", Ive Maroevića, profesora zagrebačkog Filozofskog fakulteta, predstavio je u ponedjeljak navečer ogranak Matice hrvatske u Petrinji u povodu Dana grada i njegova zaštitnika sv. Lovre.

U knjizi su objavljena Maroevićeva znanstvena predavanja studije, rasprave i izlaganja na međunarodnim savjetovanjima i skupovima, a uz hrvatski izvornik tiskani su i prijevodi na engleski, njemački, francuski, poljski, slovenski i mađarski jezik.

To je treća knjiga Ive Maroevića u izdanju Matice hrvatske Petrinja. Prije deset godina objavljena je "Rat i baština u prostoru Hrvatske", a prije pet godina "Konzervatorsko novo iverje", rekao je Davor Salopek, urednik trilogije i predsjednik petrinjskog ogranka Matice hrvatske.

Dvjesto primjeraka "Baštinom u svijetu" s temama iz muzeologije, zaštite spomenika i arhitekture otkupilo je Ministarstvo kulture za knjižnice i čitaonice diljem zemlje, rekao je Ivan Rizmaul, potpredsjednik Ogranka. Dodao je da je to 38 knjiga s više od 8000 stranica u izdanju petrinjskog ogranka Matice hrvatske.

Nakon trilogije nećemo stati, rekao je Ivo Maroević, najavivši nove projekte u suradnji s Maticom hrvatskom u Petrinji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙