FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji u BiH: "Oluja" od pohvala do kritika

SARAJEVO,6. kolovoza(Hina) - Operacija "Oluja" bila je legitimna,opravdana i čista, ističe u subotu većina bosanskohercegovačkih medijau izvješćima o proslavi desete obljetnice akcije kojom je oslobođenKnin i veći dio do tada okupiranog hrvatskog teritorija.
SARAJEVO,6. kolovoza(Hina) - Operacija "Oluja" bila je legitimna, opravdana i čista, ističe u subotu većina bosanskohercegovačkih medija u izvješćima o proslavi desete obljetnice akcije kojom je oslobođen Knin i veći dio do tada okupiranog hrvatskog teritorija.

Najtiražniji bosanskohercegovački list "Dnevni avaz" ističe kako su svi hrvatski dužnosnici koji u petak govorili u Kninu suglasni da pojedinačni zločini nisu i ne mogu zasjeniti "Oluju".

"Avaz" je naveo kako je govor predsjednika Stjepana Mesića - kada je upozorio na činjenicu da su se i tada neki borili samo za sebe i rušili i ono što nije trebalo - na mahove ometan povicima potpore Anti Gotovini i Franji Tuđmanu.

Taj list, baš kao ni većina drugih u BiH, tom izgredu, međutim, nije posvetio veću pozornost.

"Oslobođenje" je u svom izvješću iz Knina naglasak stavilo na paralelnu proslavu koju je organizirala skupina umirovljenih generala nezdovoljnih sadašnjom hrvatskom vlašću.

Isti je list citirao ocjenu hrvatskog premijera Ive Sanadera da je "Oluja" bila veličanstvena oslobodilačka operacija i ključni trenutak u obrani nezavisnosti, slobode i cjelovitosti Hrvatske.

Banjalučke "Nezavisne novine" također su opširno izvjestile o proslavi obljtnice "Oluje" također citirajući ocjenu najviših državnih dužnosnika da je to bila legitimna i opravdana akcija.

Jedino je "Glas Srpske" u tekstu pod naslovom "Iza 'Oluje' ruševine i grobovi" na krajnje negativni način izvijestio o obljetnici "Oluje" marginalizirajući kninsku proslavu i stavljajući u prvi plan ocjene srpske strane o toj operaciji.

Mostarski "Dnevni list" izvjestio je kao je obljetnica "Oluje" proslavljena i u Hercegovini.

U Viru kod Posušja tim povodom u petak je otrkiven spomenik svim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙