FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanost u Splitu za Oluju

SPLIT, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca za poginule uDomovinskom ratu na groblju Lovrinac i svečanom sjednicom Gradskogvijeća, u Splitu je danas obilježen Dan pobjede i domovinskezahvalnosti te 10. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.
SPLIT, 4. kolovoza 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca za poginule u Domovinskom ratu na groblju Lovrinac i svečanom sjednicom Gradskog vijeća, u Splitu je danas obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Među brojnim gostima na sjednici u vili Dalmacija bili su saborski zastupnici iz ovog dijela zemlje, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Zdenko Kardum, dostojanstvenici Splitsko-makarske nadbiskupije, konzularni zbor u Splitu, predstavnici grada Splita, gradonačelnik Mostara (BiH) Ljubo Bešlić.

Vijećnike i goste pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov. Svoje podsjećanje na akciju Oluja, zaključio je rekavši kako je danas pred Hrvatskom europska budućnost, u čemu je svoj doprinos dao i grad Split.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić. Danas se prisjećamo što je značila Oluja, jer bez nje ne bismo imali ni novu autocestu kojom se toliko ponosimo i koja je preokrenula život južne Hrvatske, kazao je uz ostalo Puljić.

U čast velikog hrvatskog blagdana, župan splitsko -dalmatinski Ante Sanader danas je priredio primanje za sve udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Vijence i cvijeće su položili i upalili svijeće na groblju Lovrinac za poginule u Domovinskom ratu i predstavnici Županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙