FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: dogovor vlasti i braniteljskih udruga o obljetnici "Oluje"

SISAK, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Koordinacije udruga izDomovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Antun Bobetko danas jeistaknuo da Koordinacija i njezine članice djeluju s nestranačkih inevladinih pozicija te da se 10. obljetnicom "Oluje" "ne može i nesmije politizirati, niti njome manipulirati u bilo kojem smislu i ubilo koje i čije svrhe".
SISAK, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Antun Bobetko danas je istaknuo da Koordinacija i njezine članice djeluju s nestranačkih i nevladinih pozicija te da se 10. obljetnicom "Oluje" "ne može i ne smije politizirati, niti njome manipulirati u bilo kojem smislu i u bilo koje i čije svrhe".

Bobetko se zauzeo da Sisak i Županija 10. obljetnicu akcije oslobađanja 52 posto županijskog teritorija obilježe dostojno i ponosno, jedinstveno u miru, kao što su bili jedinstveni u obrani Siska i Hrvatske u Domovinskom ratu".

Članovi Koordinacije, koja okuplja oko 10 tisuća branitelja i stradalnika, s predstavnicima grada Siska, Županije i sisačkoga Gradskog muzeja dogovorili su se danas o programu proslave 10. obljetnice "Oluje" koja će se u Sisku održati 5. kolovoza.

Bobetko je naglasio da je Koordinacija obvezna surađivati sa svakom demokratski izabranom vlašću te da je u skladu s tim legalističkim načelima uspostavljena i suradnja s novim vlastima u Sisku i Županiji".

Proslava 10. obljetnice "Oluje" u Sisku počet će 5. kolovoza u 5,05 sati sirenom kao i prije 10 godina, nastavit će se otvorenjem velike izložbe ratnih izložaka kod sisačkog Velikog kaptola na kupskoj Šetnici u središtu grada, te održati tehničko-taktički zbor s primjercima oružja kojima je u prvim danima srpske agresije branjen Sisak. Na izložbi će biti prikazan videomaterijal i fotografski materijal o oslobađanju Hrvatske Dubice, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Gline, Dvora, Topuskog i Gvozda.

U sklopu proslave održat će se svečanost kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku, gdje će predstavnici lokalnih vlasti i ratni zapovjednici govoriti o akciji "Oluji", a kod središnjeg križa na groblju Viktorovcu zapalit će svijeće i položiti vijence. Održat će se i veliki malonogometni turnir, ribolovno natjecanje te tradicionalni "rafting".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙