FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac proslavio 10. obljetnicu Oluje

Hrvatska-proslave-Oluja-KarlovacKarlovac proslavio 10. obljetnicu Oluje Svečanim postrojavanjem postrojbakarlovačkoga Zbornog područja koje su sudjelovale u Oluji i mimohodomkroz grad, Karlovac je danas proslavio Dan pobjede i domovinskezahvalnosti te 10. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluje.

KARLOVAC, 5. kolovoza 2005.(Hina) -

Svečanim postrojavanjem postrojba karlovačkoga Zbornog područja koje su sudjelovale u Oluji i mimohodom kroz grad, Karlovac je danas proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluje.

Postrojbe je svečano postrojio ratni zapovjednik karlovačkoga Zbornog područja, general Miljenko Crnjac, koji je tom prigodom čestitao svim bivšim suborcima koji su u Oluji oslobodili područje s kojega je danonoćno granatiran Karlovac i njegova prigradska naselja.

"Budite ponosni na ono što ste napravili, a ja sam ponosan i čast mi je što sam vam bio zapovjednik", poručio je general Crnjac postrojenim braniteljima.

Istaknuo je da je Karlovac od 1991. do 1995. bio na samoj bojišnici, da su njegovi građani dugo živjeli u strahu koji je utklonjen u Oluji, kada su, ustvrdio je, branitelji i građani jedva dočekali zapovijed "da se krene".

General Crnjac, koji je u Karlovac stigao nakon središnje proslave u Kninu, rekao je da bi okupljanje sudionika Oluje s karlovačkog područja trebalo postati tradicijom, da bi se branitelji češće trebali nalaziti "i tako svima otvoriti oči da znaju cijeniti što su učinili za slobodu Hrvatske".

Svečani mimohod postrojba karlovačkim ulicama skandiranjem i pljeskom popratilo je mnoštvo Karlovčana, zahvaljujući tako braniteljima za sve što su učinili u obrani toga grada i Hrvatske.

Jutros je služena misa za sve poginule u Domovinskom ratu i Oluji, a nakon mimohoda održali su se sportski susreti po postrojbama te prigodni domjenak.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te 10. obljetnice Oluje nastavlja se sutra, kada će se za građane održati prezentacija Oluje na karlovačkom području, a bit će proslavljen i Dan grada Slunja, koji je oslobođen u Oluji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙