FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski dnevnik: Mirjana Marković preselila iz Moskve u den Haag

BEOGRAD,4. kolovoza(Hina) - Mirjana Marković, supruga haaškogoptuženika Slobodana Miloševića, preselila se iz Moskve u Den Haag,tvrdi beogradski dnevnik "Danas" od četvrtka.
BEOGRAD,4. kolovoza(Hina) - Mirjana Marković, supruga haaškog optuženika Slobodana Miloševića, preselila se iz Moskve u Den Haag, tvrdi beogradski dnevnik "Danas" od četvrtka.

Nakon nedavnog ukidanja međunarodne tjeralice, ona je iznajmila stan u glavnome gradu Nizozemske, kako bi što češće bila u kontaktu sa svojim suprugom, zatvorenim u Scheveningenu, kojega godinama nije vidjela, piše list.

"Ovo je - kako tvrdi naš pouzdan izvor iz vrha vlasti - plod pritisaka vrha Socijalističke partije Srbije na Vladu Srbije. (Vojislav) Koštunica je morao učiniti ovaj ustupak kako bi osigurao dalju podršku socijalista Vladi", tvrdi "Danas".

Protiv Mirjane Marković, koja je zemlju napustila u veljači 2003. godine, bila je raspisana tjeralica zbog poticanja na izvršenje kaznenog djela, nezakonitoj dodjeli stana u vlasništvu Vlade Srbije dadilji njezina unuka Marka. Tjeralica je nedavno stavljena izvan snage, nakon što je odvjetnik Markovićeve "obećao" da će se ona u rujnu pojaviti pred sudom.

Supružnici Marković-Milošević su, inače, nedavno u Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala spomenuti kao naručitelji ubojstva Ivana Stambolića i atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine. Tu su konstataciju iznijeli i zamjenik specijalnog tužitelja i predsjednik sudskog vijeća, obrazlažući presudu kojom su bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije osuđeni na maksimalne kazne od 40 godina zatvora.

U tom je predmetu prvotno bio optužen i sam Milošević, ali je protiv njega postupak izdvojen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙