FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Mesić tolerantniji i bez premca na hrvatskoj političkoj sceni

BEOGRAD,9. srpnja 2004.(Hina) - Iako sadašnjeg hrvatskog predsjednikasrpska javnost više pamti po izjavi da je posao obavio i da"Jugoslavija više ne postoji", Mesić sada govori drukčije, postao jetolerantniji i bez premca na hrvatskoj političkoj sceni, pišebeogradski dnevnik "Glas javnosti" od subote, u tekstu pod naslovom"Tako je govorio Mesić".
BEOGRAD,9. srpnja 2004.(Hina) - Iako sadašnjeg hrvatskog predsjednika srpska javnost više pamti po izjavi da je posao obavio i da "Jugoslavija više ne postoji", Mesić sada govori drukčije, postao je tolerantniji i bez premca na hrvatskoj političkoj sceni, piše beogradski dnevnik "Glas javnosti" od subote, u tekstu pod naslovom "Tako je govorio Mesić".

List podsjeća da se hrvatski predsjednik Mesić u Beogradu suglasio s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora da je zajednički cilj obje zemlje daljnje unapređenje bilateralnih odnosa "uz istovremeno rješavanje preostalih otvorenih pitanja", dok je nakon susreta s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem predsjednik Mesić kazao da iz Srebrenice "svi možemo izvući pouku i da ona treba biti povod za pomirenje, udruživanje Europe, prestanak motiva za rat i povod za suradnju u regiji".

"Hrvatskog predsjednika u Srbiji ipak najviše pamte po jednoj izjavi ('Bit ću posljednji predsjednik Jugoslavije') još iz vremena dok je predsjedavao Predsjedništvom SFRJ. Sada govori bolje, o čemu svjedoči i poruka pred put u Beograd - 'Nastavimo suradnju, povjerenje će doći'", zaključuje "Glas javnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙