FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska tužba za genocid i crnogorska odšteta dva odvojena pitanja

BEOGRAD,12. srpnja(Hina) - Namjera Crne Gore da isplati ratnu odštetuHrvatskoj ništa ne mijenja glede tužbe za genocid i ratnu odštetu kojuje Hrvatska podnijela protiv SR Jugoslavije jer su to dvije različitestvari, izjavio je "Večernjim novostima" od utorka RadoslavStojanović, pravni zastupnik Srbije i Crne Gore pred Međunarodnimsudom pravde u Den Haagu.
BEOGRAD,12. srpnja(Hina) - Namjera Crne Gore da isplati ratnu odštetu Hrvatskoj ništa ne mijenja glede tužbe za genocid i ratnu odštetu koju je Hrvatska podnijela protiv SR Jugoslavije jer su to dvije različite stvari, izjavio je "Večernjim novostima" od utorka Radoslav Stojanović, pravni zastupnik Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

Crna Gora, prema Stojanoviću, ima pravo sklapati međunarodne sporazume, ali to nije u okviru onoga za što Hrvatska tuži SCG.

Dogovor hrvatskog i crnogorskog predsjednika nema nikakvu pravno obvezujuću snagu, s obzirom na to da međunarodno pravni kapacitet u tom pitanju ima SCG, koja se s Hrvatskom oko toga spori u Den Haagu, te je dogovor "politička gesta koji bi trebao još više doprinijeti pomirenju hrvatskog i crnogorskog naroda", stav je Dušana Janjića, koordinatora nevladinog Foruma za etničke odnose.

"Iz ove situacije se mogu izvući i dobra i loša pouka. Dobro je to što se takvim dogovorom ukazuje na mogućnost izvansudskog poravnanja i dogovora, što je u svakom slučaju povoljnija varijanta za SCG. Dogovor hrvatskog i crnogorskog predsjednika, međutim, može se protumačiti i kao prejudiciranje odluke suda u Den Haagu i to može imati veliku moralno-političku važnost", kazao je Janjić za "Večernje novosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙