FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG:Mediji o Mesićevu posjetu-naglasak na suradnji i povratku izbjeglih

BEOGRAD,7. srpnja(Hina) - Beogradski tisak u četvrtak daje zapaženiprostor u srijedu započetom, trodnevnom posjetu hrvatskogpredsjednika Stjepana Mesića Srbiji i Crnoj Gori, dok su elektronskimediji u srijedu izvješća o posjetu uglavnom imali kao prvu vijest.
BEOGRAD,7. srpnja(Hina) - Beogradski tisak u četvrtak daje zapaženi prostor u srijedu započetom, trodnevnom posjetu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Srbiji i Crnoj Gori, dok su elektronski mediji u srijedu izvješća o posjetu uglavnom imali kao prvu vijest.

Tiskani mediji u prvi plan izvješća o Mesićevim razgovorima u Beogradu i Subotici ističu njegove ocjene o suradnji dvaju država koja je "dobra, ali se ne smije prihvatiti kao naš najveći domet", te o "povratku izbjeglica koji je u interesu obje države".

Beogradski "Danas" upravo te teme ističe u prvi plan, kao i onu iz područja gospodarstva da je "predložen zajednički nastup na tržištima bivše SFRJ".

"Blic" u svom izvješću pod naslovom "Hrvatska želi vratiti svoje izbjegle građane", naglasak stavlja na Mesićev posjet izbjeglicama u Bajmoku. Taj list, u podnaslovu svog izvješća naglašava kako je tijekom prvog dana Mesićevog posjeta istaknuto da je "zaštita Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji vitalno pitanje za europsku perspektivu dvije zemlje".

"Politika", pod naslovom "Učvrstiti odnose i krenuti dalje", naglašava kako su predsjednici Mesić i Marović istaknuli da treba "dalje unapređivati suradnju i rješavati otvorena pitanja" U izvješću iz Subotice i Bajmoka, taj list u pravi plan ističe potrebu za stalnom, istinskom brigom prema nacionalnim manjinama u obje države.

"Glas javnosti", pod naslovom "Povratak izbjeglih nacionalno pitanje" naglasak daje rješavanju problema izbjeglica, dok "Večernje novosti" dosta prostora daju važnim pitanjima "suočavanja s prošlošću radi budućnosti", pomirbi i "zatvaranju knjige posljednjeg rata".

Svi tiskani i elektronski mediji, pored ovih tema, prenijeli su i osudu predsjednika Hrvatske, SCG i Srbije strašnog zločina u Srebrenici, ističući Mesićeve riječi da se u "Srebrenici dogodio najveći zločin u posljednjem ratu...Zločin toliko veliki koji se poslije Drugog svjetskog rata ne pamti nigdje u Europi".

Komentara o posjetu za sada još nema.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙