FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Koliko je Hrvatska udaljena od vlastite katarze za događaje u ratu

BEOGRAD,1. kolovoza(Hina) - Koliko je Hrvatska udaljena od vlastitekatarze glede odgovornosti za ono što se događalo u proteklom ratu,pita Politika od ponedjeljka, navodeći u tekstu pod naslovom "Katarzajoš daleko" izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da seSrebrenica i akcija Oluja ne mogu izjednačiti.
BEOGRAD,1. kolovoza(Hina) - Koliko je Hrvatska udaljena od vlastite katarze glede odgovornosti za ono što se događalo u proteklom ratu, pita Politika od ponedjeljka, navodeći u tekstu pod naslovom "Katarza još daleko" izjavu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da se Srebrenica i akcija Oluja ne mogu izjednačiti.

"Tako se opet ponavlja već poznata priča o genocidnim Srbima i Hrvatima kojima se omaknuo koji slučajni 'eksces'", piše Politika.

"Ta osnovna teza nije posebno različita u bilo kojem segmentu prevladavajuće hrvatske političke scene", ističe list, dodajući da se kao "izrazito antihrvatski tekst" prima svako potezanje pitanja "evidentnoga etničkog čišćenja srpskog stanovništva u Hrvatskoj i odgovornosti tadašnjih političkih struktura".

U Hrvatskoj se tako reagiralo i na haške optužnice protiv njezinih generala, piše list, tvrdeći kako se na optuženičku klupu dovodi cijeli Domovinski rat i pravo Hrvatske na obranu svojeg teritorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙