FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Politika: Otvaranje istrage u Osijeku uznemirilo hrvatsku javnost

BEOGRAD, 29. srpnja 2005.(Hina) - Iznenadno otvaranje istrage oubojstvima srpskih civila u Osijeku počinjenih početkom '90-ih godinauznemirilo je hrvatsku javnost i polako se pretvara u hrvatsku ljetnu"vruću sapunicu", piše beogradska "Politika" od petka u tekstu podnaslovom "Morbidni detalji o likvidacijama".
BEOGRAD, 29. srpnja 2005.(Hina) - Iznenadno otvaranje istrage o ubojstvima srpskih civila u Osijeku počinjenih početkom '90-ih godina uznemirilo je hrvatsku javnost i polako se pretvara u hrvatsku ljetnu "vruću sapunicu", piše beogradska "Politika" od petka u tekstu pod naslovom "Morbidni detalji o likvidacijama".

"Iz usta zaštićenog svjedoka Krunoslava Fehira skoro svakodnevno pljušte morbidni detalji o mučenjima i likvidacijama srpskih civila", piše list, dodajući da je Fehir iznio teške optužbe protiv "još utjecajnog" Branimira Glavaša.

"Međutim, Glavaša zasad nitko ne dira (on upravo mirno odlazi na ljetovanje na otok Ugljan), kao niti druge koje je spomenuti svjedok označio kao neposredne egzekutore nekih od zločina", piše "Politika", konstatirajući da policija i Državno odvjetništvo nemaju lak ili rutinski zadatak "o čemu dovoljno govori činjenica da se o mnogim zločinima o kojima sad progovara taj čudni 'zaštićeni svjedok' znalo već odavno".

"Kažemo 'čudni' (zaštićeni svjedok), jer iako zaštićen, on gostuje u svim javnim informativnim emisijama poput neke estradne zvijezde, a ime mu se saznalo već sljedećeg dana nakon prvog svjedočenja, pošto ga je 'provalio' rođeni otac, inače Glavašev suborac", piše list, koji - kao i ostali srbijanski dnevnici u petak - donosi i informaciju da se predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Žarko Puhovski u četvrtak u Osijeku sastao s još jednim potencijalnim svjedokom zločina u Osijeku 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙