FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić najoštrije osudio bacanje knjiga u Bugojnu

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićdanas je najoštrije osudio bacanje više od tisuću knjiga hrvatskihautora u kontejnere i smeće u Bugojnu, prosvjedujući zbog toga,priopćilo je Ministarstvo.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danas je najoštrije osudio bacanje više od tisuću knjiga hrvatskih autora u kontejnere i smeće u Bugojnu, prosvjedujući zbog toga, priopćilo je Ministarstvo.

"Najoštrije osuđujemo takav vandalski čin", ističe Biškupić u prosvjedu adresiranom na Federalno ministarstvo kulture i sporta i ministra Gavrila Grahovca.

U kontejnere i smeće, piše Biškupić, bačeno je više od tisuću knjiga dragocjenih naslova hrvatskih autora, što je nedopustivo u vrijeme kada više nitko u civiliziranom svijetu ni ne pomišlja da bi se moglo vratiti vrijeme paljenja i uništavanja knjiga, dragocjene pisane riječi koja svjedoči, svaka na svoj način, o identitetu i kulturnom postignuću pojedinog naroda.

Hrvatski ministar podsjeća na dobru političku i kulturnu suradnju, te izražava nadu da će ministar Grahovac osobno poduzeti sve kako bi se učinjena šteta ispravila, a izgredi poput bugojanskog, više ne bi ponovili.

Biškupić u svom prosvjednom pismu ističe da su se, unatoč negiranju organizatora kulturnih aktivnosti Kulturno-sportskog centra u Bugojnu Vahida Durakovića, točnima pokazalo informacije o neviđenom knjigocidu u Bugojnu na koje je upozorio jedan dnevni list u Hrvatskoj.

U to se, dodaje, osobno uvjerio savjetnik pri hrvatskom Veleposlanstvu u BiH Krunoslav Cigoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙