FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić ugostio predstavnike Europske konferencije o čitanju

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu 14. europske konferencije očitanju "Pismenost bez granica" (Literacy without Boundaries), koja jesinoć otvorena u Zagrebu, ministar kulture Božo Biškupić danas jeugostio predstavnike konferencije te ih upoznao sa sustavom i načinomfunkcioniranja knjižnica u Hrvatskoj, priopćilo je Ministarstvokulture.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - U povodu 14. europske konferencije o čitanju "Pismenost bez granica" (Literacy without Boundaries), koja je sinoć otvorena u Zagrebu, ministar kulture Božo Biškupić danas je ugostio predstavnike konferencije te ih upoznao sa sustavom i načinom funkcioniranja knjižnica u Hrvatskoj, priopćilo je Ministarstvo kulture.

U razgovoru s izaslanstvom konferencije, ministar je naglasio da Ministarstvo na više načina pomaže sustav knjižnica - otkupom knjižnog fonda, opremanjem knjižnica i informatizacijom, te izrazio zadovoljstvo visokom stručnošću knjižničnih djelatnika u čemu je velika zasluga i katedre za bibliotekarstvo.

Istaknuo je da neka inozemna istraživanja pokazuju ispravnost otkupa knjižnog fonda Ministarstva kulture, jer će po njima, ustvrdio je, Hrvatska 2020. biti jedna od rijetkih država u regiji koja će imati 100-postotnu pismenost.

U razgovoru s utjecajnim gostima zaključeno je kako je najvažnije da knjiga dođe do čitatelja, do svakog djeteta, kako bi se i na taj način pomoglo u rješavanju problema nepismenosti, jer je, naglašeno je, riječ o vještinama i sposobnostima koje su dana važnije nego ikada.

Tijekom trajanja konferencije sudionici će imati prigode upoznati se s načinom rada knjižnica u nekim gradovima, a koje sustavno pomaže Ministarstvo kulture, zaključuje se u priopćenju.

Europska konferencija svečano je sinoć otvorena u Nacionalnoj sveučilišnoj biblioteci, u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva, a trajat će do 3. kolovoza.

Na tom velikom međunarodnom skupu sudjeluje oko 400 stručnjaka (knjižničara, logopeda, sociologa, psihologa, pedagoga) iz 41 zemlje, a u okviru plenarnih sjednica, radionica i simpozija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu govorit će o pismenosti kao multidisciplinarnom fenomenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙