FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić i Topić razgovarali o položaju Hrvata u BiH

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić ipredsjednik Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Franjo Topićrazgovarali su danas o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini (BiH) teo projektima koji je Napredak prijavio ove godine na natječaj hrvatskeVlade.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić i predsjednik Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Franjo Topić razgovarali su danas o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini (BiH) te o projektima koji je Napredak prijavio ove godine na natječaj hrvatske Vlade.

U večerašnjem priopćenju Hrvatskoga kulturnog društva Napredak navodi se da je ministar Topića primio u ime premijera Ive Sanadera te da je u jednosatnom razgovoru najviše riječi bilo o položaju Hrvata u BiH te radu toga društva. Topić je Biškupića izvijestio o rezultatima koje je Napredak postigao u posljednjih 15 godina otkako ponovno djeluje i podsjetio da je Napredak pomogao brojnim prognanim Hrvatima da se vrate u svoje kuće, a posebice je istaknuo povratak Hrvata u Bugojno.

Predsjednik HKD-a Napredak na sastanku je zatražio veću materijalnu potporu hrvatske Vlade, kao i promjenu odnosa prema tomu društvu. Ocijenio je da je Napredak često svrstavan s folklornim skupinama te da je to nedopustivo jer je "Napredak puno više od toga".

Iz Napretka su priopćili da je ministar Biškupić najavio da će im dati podršku u projektima koje su ove godine prijavili na natječaj hrvatske Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙