FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupićeva čestitka Vitezu i Hstrionima

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - U povodu 30. godina uspješnogdjelovanja Glumačke družine Histrion i 20. godišnjice Zagrebačkoghistrionskog ljeta, ministar kulture Božo Biškupić čestitke je danasuputio Glumačkoj družini Histrion i ravnatelju Histriona ZlatkuVitezu, priopćeno je iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - U povodu 30. godina uspješnog djelovanja Glumačke družine Histrion i 20. godišnjice Zagrebačkog histrionskog ljeta, ministar kulture Božo Biškupić čestitke je danas uputio Glumačkoj družini Histrion i ravnatelju Histriona Zlatku Vitezu, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

"Glumačka družina Histrioni, pod Vašim je umjetničkim vodstvom tijekom dugogodišnjeg djelovanja postala nezaobilazna kulturna i kazališna vrijednost, obogaćujući hrvatsko glumište, njegujući specifičan scenski izričaj i hrvatsku književnu baštinu", ističe Biškupić u čestitki Vitezu i Histrionima.

Kultura je medij, navodi ministar, koji se može konzumirati na različite načine, no vrsna su se glumačka imena upustila u avanturu prije 30-et godina odlučivši teatar pretvoriti u mjesto dostupno svima, pozornicu demistificirati i učiniti je mjestom iščekivanja svake nove predstave.

"Uspjeli ste u tome, iznova oduševljavajući publiku, pronalazeći mjesta u svojim predstavama za pjesnike, pisce, likovne umjetnike, skladatelje, pomirivši na jedan poseban način sve vidove kulture i na tome Vam posebno čestitam", poručuje ministar kulture.

"Pozornica zahvaljujući Histrionima dobiva iznova nove konture komunikacije s ljudima, gledateljima i iskreno Vam želim mnogo uspjeha i kreativnih godina koje su pred Histrionima, sada u 'najboljim' godinama.", naglasio je Biškupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙