FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić obišao Gardun

TRILJ, 8. srpnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danas jeobišao mjesto Gardun na brdu iznad Trilja gdje su i ovo ljeto, kao iprijašnjih sedam, nastavljena arheološka iskapanja na Vojnom logoru,koji su u početku 1. stoljeća nakon Krista izgradili Rimljani kako bispriječili dalmatske ustanke.
TRILJ, 8. srpnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić danas je obišao mjesto Gardun na brdu iznad Trilja gdje su i ovo ljeto, kao i prijašnjih sedam, nastavljena arheološka iskapanja na Vojnom logoru, koji su u početku 1. stoljeća nakon Krista izgradili Rimljani kako bi spriječili dalmatske ustanke.

Arheološka iskapanja vodi dr. Mirjana Sanader, pročelnica Katedre za antičku provincijalnu i ranokršćansku arheologiju zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, a pomažu joj suradnici studenti i ponekad mještani Garduna. Do sada je otkriveno nekoliko važnih građevina i pronađeno više zanimljivih predmeta, a ove godine je na redu rekonstrukcija i konzervacija velike građevine iz tog doba kod zaseoka Roguljića, izvijestila je ministra dr. Mirjana Sanader.

Ministar Biškupić pohvalno se izrazio o do sada učinjenom u otkrivanju i pripremanju za javno predstavljanje toga važnog objekta iz davne prošlosti.

Biškupić je prije toga posjetio Trilj i u društvu gradonačelnika Joze Sarača i suradnika razgledao novi Gradski muzej.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙