FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić razgovarao s voditeljem Misije OESS-a u Hrvatskoj

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić i novivoditelje misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes Monzonis-Vilallongarazgovarali su danas o medijskom zakonodavstvu, pravu manjina i ulozicivilnoga društva u promicanju tolerancije, izvijestio je Kabinetministra.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić i novi voditelje misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes Monzonis-Vilallonga razgovarali su danas o medijskom zakonodavstvu, pravu manjina i ulozi civilnoga društva u promicanju tolerancije, izvijestio je Kabinet ministra.

Veleposlanik Fuentes izrazio je zadovoljstvo dosad učinjenim, posebno naglasivši velike napore koje ulaže Vlada s premijerom Ivom Sanaderom na čelu u promicanju slobode medija, kao i prava manjina.

"Zbog svega toga želja mi je da se Hrvatska što prije implementira u Europsku uniju", rekao je Fuentes.

Što se tiče zakona i njihovih izmjena, posebno Zakona o HRT-u, izrazio je uvjerenje da će uz pomoć stručnjaka iz Ministarstva kulture i Misije manje izmjene uskoro biti donesene i usuglašene s europskim normama, jer bi za godinu dana, kako je dodao, Misija trebala završiti svoje djelovanje u Hrvatskoj.

Biškupić je istaknuo problem netransparentnosti vlasničke strukture medija, kao i stalnu utrku za profitom, što je problem svih tranzicijskih zemalja, pa tako i Hrvatske.

Po njegovim riječima hrvatska Vlada sve će učiniti kako bi se ojačala uloga civilnog društva, promicao dijalog i tolerancija, umjesto "govora mržnje" i senzacionalističkog pristupa medija pri izvještavanju.

U pogledu traženih izmjena Zakona o HRT-u, ministar je rekao kako je to pitanje predviđeno za četvrti kvartal ove godine, u sklopu projekta europskih zakona. Kad je riječ o promicanju tolerancije, Ministarstvo kulture stalnim sredstvima financira programe svih nacionalnih manjina, napomenuo je Biškupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙