FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić i Konrad: Odlična suradnja Hrvatske i Austrije

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Odnosi Austrije i Hrvatske nakulturnom i političkom planu su odlični, ocijenili su danas ministarkulture Božo Biškupić i austrijska veleposlanica Helga Konrad koju jeministar primio u nastupni posjet, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Odnosi Austrije i Hrvatske na kulturnom i političkom planu su odlični, ocijenili su danas ministar kulture Božo Biškupić i austrijska veleposlanica Helga Konrad koju je ministar primio u nastupni posjet, priopćeno je iz Ministarstva.

Tom prigodom je rečeno da kvalitetnu suradnju na području kulture pokazuje i veliki broj ostvarenih programa tijekom prošle i ove godine.

Tako je ove godine u Beču otvorena izložba "Ideje i tlocrti" na kojoj su se predstavili hrvatski i slovenski arhitekti, povjesničar književnosti Krešimir Nemec na bečkom je sveučilištu ove godine dobio Herderovu nagradu. Biškupić je podsjetio da je u povodu Dana Europe u Beču na zajedničkoj izložbi mladih umjetnika europskih zemalja u svibnju sudjelovao Kristijan Kožul te da je u lipnju održan Festival hrvatske glazbe u Beču.

Do kraja godine planira se gostovanje drame HNK iz Zagreba s Marinkovićevom Glorijom, postavit će se dvije izložbe "Izazov kravate" te izložba radova vodećeg hrvatskog slikara i grafičara Dimitrija Popovića.

"Suradnja dviju zemalja na području kulture stalan je most za upoznavanje sličnosti i različitosti dvaju naroda i ta će se suradnja u budućnosti produbljivati i razvijati, rekao je, uz ostalo, ministar kulture Božo Biškupić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙