FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kninu počinje s radom Veleučilište "Marko Marulić"

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U Kninu će u petak započeti s radomVeleučilište "Marko Marulić" na čijim se smjerovima i studijskimprogramima ove jeseni očekuje upis prvih studenata, priopćilo je danasMinistarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - U Kninu će u petak započeti s radom Veleučilište "Marko Marulić" na čijim se smjerovima i studijskim programima ove jeseni očekuje upis prvih studenata, priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Veleučilište je osnovano na inicijativu Ministarstva, Samostalnog odjela za tehnologijski razvitak Ministarstva, grada Knina, nezavisne grupe građana okupljene oko kninskih franjevaca, te Mirka Gugića i privremenog dekana novoosnovanog Veleučilišta Marka Jelića.

Za obnovu zgrade Stare gimnazije, u kojoj je sjedište Veleučilišta, i početak njegova rada, hrvatska Vlada i Ministarstvo znanosti uložili su gotovo dva milijuna kuna, Grad Knin 300.000 kuna i Županija Šibensko-kninska 60.000 kuna.

Ministar znanosti odobrio je izvođenje stručnih studija "Prehrambena tehnologija", "Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom", "Poljoprivreda krša - biljna proizvodnja" i "Poljoprivreda krša", čime su ispunjeni uvjeti za početak rada.

"Smjerovi i studijski programi osmišljeni su tako da čine jednu logičnu cjelinu, odnosno cjeloviti krug, uvažavajući primarno prednosti i nedostatke krajeva iz kojih se očekuje najveća zastupljenost studenata", kaže se u priopćenju.

Potporu početku rada Veleučilišta pružit će Sveučilište u Zagrebu, posebno Agronomski fakultet, te Osječko, Splitsko i ostala hrvatska sveučilišta, a potporu će pružiti i druge znanstvene institucije, prvenstveno Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙