FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica dobiva dislocirani stručni studij

VIROVITICA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac potpisao je danas u Virovitici svirovitičko-podravskim županom Zvonimirom Šimićem, dekanom Šumarskogfakulteta Mladenom Figurićem, ravnateljicom Gimnazije Ivanom Bešir idirektorom TVIN-a Ivanom Slamićem ugovor o početku radova nadislociranu stručnom studiju Drvne tehnologije u Virovitici.
VIROVITICA, 21. srpnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac potpisao je danas u Virovitici s virovitičko-podravskim županom Zvonimirom Šimićem, dekanom Šumarskog fakulteta Mladenom Figurićem, ravnateljicom Gimnazije Ivanom Bešir i direktorom TVIN-a Ivanom Slamićem ugovor o početku radova na dislociranu stručnom studiju Drvne tehnologije u Virovitici.

Ministarstvo je potkraj travnja ove godine Županiji izdalo dopusnicu za rad studija koji bi već od rujna ove godine u prostorijama Gimnazije "Petra Preradovića" primio prvih 40 studenata.

"U vrijeme kad se diljem Hrvatske zatvaraju dislocirani studiji, vi ste dobili priliku za otvaranje jednog i to zaslugom dekana Figurića i prednosti koje su prevagnule u korist usluga što će ih studij nuditi, a bitne su i za Viroviticu, i za hrvatski obrazovni sustav", rekao je ministar Primorac.

"Stručni studiji vaše vrste spasit će naše obrazovanje jer je prilagođen gospodarskim potrebama i trenutačno je najkonkurentniji u Hrvatskoj te od njega očekujemo izvrsnost i kvalitetu", dodao je Primorac. Obećao je da će vrlo vjerojatno studij nakon početne tri godine dobiti dopusnicu i za daljnji rad te da je to prvi korak da Virovitica dobije i veleučilište.

Projekt, vrijedan 400.000 kuna, financiraju Virovitičko-podravska županija sa 60 posto te virovitički TVIN, polaznici i tvrtke sa po 20 posto.

Potporu projektu i radovima na novoj Područnoj školi u Podgorju i Centru za rehabilitaciju i odgoj, osim državnih tajnika za osnovno i srednje obrazovanje te brojnih uzvanika iz područja obrazovanja i znanosti, dao je i novi ministar unutarnjih poslova, donedavni virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

"Ovi su projekti planirani još dok sam ja bio gradonačelnik. Što god mogu i sad kao ministar učinit ću kako bi se oni mogli i ostvariti", zaključio je Kirin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙