FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektorski zbor o upisnim kvotama i dislociranim studijima

OSIJEK,19. srpnja 2005.(Hina) - Rektorski zbor hrvatskih visokihučilišta na današnjoj je sjednici u Osijeku analizirao upise nahrvatskim sveučilištima, veleučilištima i visokim školama te zaključioda nitko od kandidata, koji su zadovoljili, neće biti zakinut.
OSIJEK,19. srpnja 2005.(Hina) - Rektorski zbor hrvatskih visokih učilišta na današnjoj je sjednici u Osijeku analizirao upise na hrvatskim sveučilištima, veleučilištima i visokim školama te zaključio da nitko od kandidata, koji su zadovoljili, neće biti zakinut.

Nakon sjednice zatovrene za javnost predsjednica Zbora i rektorica osječkoga Sveučilišta Gordana Kralik izjavila je novinarima kako je određenu zabrinutost izazvala primjena članka 53. Zakona o braniteljima, ali da neće biti nikakvih teškoća i da će broj upisanih, po tom zakonskom članku, na hrvatskim visokim učilištima sezati od 5 do 15 posto.

Za te kandidate izradili smo dopunske liste, a kandidati po redovitu postupku upisuju se po predviđenim upisnim kvotama. Očekujemo da će Mininistarstvo povećati novčanu potporu kako bi nastava bila kvalitetno izvedena, kazala je Kralik.

Zamoljena da komentira primjedbe pojedinih dekana da će biti organizacijskih teškoća u nastavi, Kralik je kazala da će se, primjerice, na nekim fakultetima osječkoga Sveučilišta "nastava izvoditi u dva turnusa, kako nitko ne bi bio zakinut".

Dodala je kako nakon današnje rasprave o dislociranim sveučilišnim i stručnim studijima očekuje da će ti studiji dobiti dopusnicu ili uskratu dopusnice na sjednici Nacionalnog vijeća za visoko školstvo 31. kolovoza.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Pavo Barišić ocijenio je kako je stanje s dislociranim studijima posljedica određena zatečena nereda, odnosno spoznaje da su pojedina visoka učilišta izvodila iste studijske programe.

Potvrdio je da će se o tim studijima odlučivati 31. kolovoza, da će se upisi za studije koji dobiju odobrenje održati u rujnu, ali kako se očekuje smanjenje tih programa.

Pomoćnica ministra Zrinka Kovačević ustvrdila je kako novčanih teškoća neće biti jer su rebalansom državnog proračuna za znanost i obrazovanje osigurana još 244 milijuna kuna, a da će Ministarstvo novčano pratiti sve organizacijske promjene u izvedbi nastavnih programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙