FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 18. srpnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Maloprodajne cijene Supera 95 i dizela od sutra će biti više za 1,3, odnosno 1,9 posto, a lož ulja za 5,6 posto, dok će Super 98 pojeftiniti za 1 posto, a cijene ostalih derivata neće se mijenjati, priopćeno je danas iz Ine. Najviše će, za 5,6 posto, poskupiti lož ulje ekstra lako, koje će se od sutra 19. srpnja do 1. kolovoza prodavati po cijeni od 4,49 kuna po litri - 24 lipe više od dosadašnjih 4,25 kuna. Za 1,9 posto poskupit će dizel i njegova je nova cijena 7,09 kuna, dok će bezolovni motorni benzin Super 95 poskupiti za 1,3 posto, pa je njegova nova cijena 7,70 kuna po litri. Pojeftino je jedino motorni benzin s olovom Super 98 i to za 1 posto, a nova mu je cijena 8,05 kuna po litri (do sada 8,13 kuna).

ZAGREB - Upravnim nadzorom Povjerenstva Ministarstva znanosti obrazovanja i športa utvrđeno je da se pokusi na psima pasmine beagle na Veterinarskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta provode bez znanja i izvan nadležnosti toga ministarstva, stoji u večerašnjem priopćenju Ministarstva. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac imenovao je Povjerenstvo koje je provelo upravni nadzor na Veterinarskome fakultetu u vezi sa znanstvenim projektom ispitivanja morfogenetskoga koštanog proteina u sklopu kojega su predviđeni pokusi na 32 psa pasmine beagle koji su smješteni na tome fakultetu. U priopćenju se navodi da je Upravnim nadzorom utvrđeno da Ministarstvo znanosti ne financira taj projekt te da on nije recenziran što je osnovni preduvjet za odobrenje znanstvenoga projekta.

ZAGREB - Pozivajući se na stroge odredbe Zakona o zaštiti svjedoka, u Državnom odvjetništvu ni danas nisu željeli odgovoriti na upite o osječkom policajcu navodnu svjedoku ubojstava srpskih civila u tom gradu 1991., za kojega je njegov otac jučer izjavio da je nestao prošli tjedan. "Po Zakonu o zaštiti svjedoka ne možemo ništa reći ni komentirati", izjavio je za Hinu zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel, upitan je li 30-godišnji Krunoslav Fehir zaštićen svjedok Odvjetništva i svjedok navodnih zločina u Osijeku. Pozivajući se na Zakon o zaštiti svjedoka, Novosel je kao i jučer njegov nadređeni Mladen Bajić neizravno potvrdio da je Fehir u Programu zaštite.

KARLOVAC - Predsjednica Demokratskog centra (DC) i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt najavila je danas nakon stranačkog skupa u Karlovcu da će se DC od jeseni osim za oštriju i ujednačenu kaznenu politiku zauzimati i za sustavnu gospodarsku reformu. Najavivši na konferenciji za novinare da će DC u rujnu objelodaniti svoj program gospodarskog razvoja, koji DC izrađuje sa stručnjacima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dodala je da su programi za Slavoniju i sjeverni dio Hrvatske gotovi, a izrađuju se za Dalmaciju, središnji dio Hrvatske, te Istru i Primorje. "Njegov je cilj popraviti posrnuli dio gospodarstva i sjediniti županijske strateške programe u jedinstven program", rekla je Škare-Ožbolt.

ZAGREB - Tri odgojiteljica Caritasova doma za djecu u Brezovici, među kojima i dvije časne sestre, saslušane su danas na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sumnje da su zanemarivale i zlostavljale maloljetne štićenike Doma. U kraćem saslušanju kod istražne sutkinje Ljiljanke Maletić odgojiteljice su porekle krivnju i branile se šutnjom, neslužbeno se doznaje na Sudu. Na zagrebačkom sudu nisu se mogle dobiti nikakve pojedinosti o saslušanjima jer je riječ o postupku koji se vodi u tajnosti zbog zaštite djece i maloljetnika. Istražne radnje nastavit će se u rujnu kada bi trebale biti ispitane ostale dvije odgojiteljice osumnjičene za kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

ZAGREB - Na međunarodnome znanstvenom skupu "Religija i društvo: izazovi granica", koji je počeo danas u Zagrebu, 335 znanstvenika iz 48 zemalja razmotrit će probleme odnosa religije i društva u modernome svijetu koji se, istaknuto je, umnožavaju znatno brže no što se postojeći problemi rješavaju. Ministar Dragan Primorac otvorio je skup i podsjetio da je Hrvatska prvi put bila domaćin sociolozima religije još 1971. u Opatiji. Za Primorca, skup je veliki izazov za znanstvenike i društvo u cjelini jer će se na njemu, istaknuo je, progovoriti i o brojnim, još uvijek, tabu temama kao što su odnos religije i razvoja, Islama i Europe, novim religijskim pokretima te vjerskim slobodama.

VUKOVAR - Vukovarsko Veleučilište "Lavoslava Ružičke" počinje s radom u rujnu ove godine u zgradi bivše Ekonomske škole, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Tomislav Šota. Govoreći o golemom značenju Veleučilišta za Vukovar, gradonačelnik Šota je istaknuo kako će se vukovarsko Veleučilište sastojati od studija trgovine, upravnog studija i studija fizioterapije. Ukupno će se ove školske godine na Veleučilište moći upisati 150 studenata od kojih će se 90 školovati na trošak Ministarstva znanosti, prosvjete i športa, a 60 studenata će sami plaćati školovanje.

SLAVONSKI BROD - Policija je jučer pronašla 361 gram heroina u automobilu na parkiralištu u Starom Petrovu Selu, a 25-godišnjeg državljanina BiH uhitila, izviješćeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare brodsko-posavske Policijske uprave. Droga je pronađena u osobnom automobilu 25-godišnjeg S.K., državljanina Bosne i Hercegovine. S.K. je uhićen i jutros uz kaznenu prijavu sproveden u Županijski sud u Brodu. Vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na oko 50 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙