FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upute o ostvarivanju prava prednosti pri upisu u obrazovne ustanove branitelja i članova njihovih obitelji

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta izvijestilo je danas sveučilišta, veleučilišta i visoke školeda pravo upisa na prvu godinu studija u statusu redovitih studenata uzpotporu Ministarstva i pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag imajudjeca smrtno stradala, zatočena ili nestala hrvatskog branitelja,hrvatski ratni vojni invalidi i njihova djeca, hrvatski branitelji,dragovoljci i djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izvijestilo je danas sveučilišta, veleučilišta i visoke škole da pravo upisa na prvu godinu studija u statusu redovitih studenata uz potporu Ministarstva i pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag imaju djeca smrtno stradala, zatočena ili nestala hrvatskog branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi i njihova djeca, hrvatski branitelji, dragovoljci i djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata.

U uputama o ostvarivanju prava prednosti pri upisu u obrazovne ustanove, kako se navodi, prednost stječu i djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih, djeca civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata prve skupine sa 100 posto tjelesnog oštećenja, po Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata.

Pravo prednosti na upis imaju i osobe sa 60 posto i više tjelesnog oštećenja uz rješenje o invalidnosti i pristupnicu iz hrvatske dijaspore.

Navedene skupine osoba ne ulaze u upisnu kvotu, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa osigurat će novac za cjelovito organiziranje nastave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙