FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tjedna najava događaja OSV Hrvatska od 1. do 7. kolovoza

ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Objavljujemo tjednu najavu događajaOpćeg servisa vijesti Hrvatska od 1. do 7. kolovoza, uz napomenu damože biti promjena.
ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Objavljujemo tjednu najavu događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska od 1. do 7. kolovoza, uz napomenu da može biti promjena.

Ponedjeljak, 1. kolovoza

-----------------------

SPLIT - Društvo domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", nevladina udruga koja u zadnjih pet godina okuplja umirovljene hrvatske generale i admirale te visoke časnike HV-a održat će konferenciju za novinare u povodu priprema za obilježavanje desete obljetnice Oluje. Umirovljeni generali i admirali priopćit će i obrazložiti svoju odluku gdje će i na koji način simpatizeri tog Društva na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, obilježiti sjećanje na Oluju (Hotel Park, u 10,30 sati).

Utorak, 2. kolovoza

------------------

KNIN - Izaslanstvo Grada Zagreba s gradonačelnikom Milanom Bandićem posjetit će Knin i predati mu donaciju Zagreba. Bit će to knjige za osnovnoškolce, obuća za djecu, informatička oprema, zelenilo za javne površine te financijska potpora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odnosno desete obljetnice akcije Oluja. Istoga dana, na blagdan Gospe od Anđela, izaslanstvo će biti na svetoj misi na otočiću Visovcu (zagrebačko izaslanstvo dolazi u Ured gradonačelnice u 9 sati).

ZAGREB - Građanska inicijativa "Matija Gubec" - otpor prostoru političke diskrecije organizira javni prosvjed popraćen građanskim neposluhom jer taj dan na snagu stupa izmjenjeni Zakon o javnom okupljanju koji sadrži restriktivnu odredbu o zabrani javnih okupljanja na Markovom trgu, u krugu sto metara od zgrada gdje zasjedaju predsjednici države, Sabora i Vlade te Ustavni sud (Radićeva ulica, 12 sati).

VARAŽDIN - Udruga malih dioničara i radnici dioničkog društva ITAS iz Ivaneca organiziraju mirni prosvjed na kojemu će govoriti saborski zastupnici Varaždinske županije te predstavnici ivanečkih oporbenih stranaka (Franjevački trg, u 10 sati).

Srijeda, 3. kolovoza

------------------

Za sada još nema najavljenih događaja.

Četvrtak, 4. kolovoza

--------------------

SPLIT - Baletna večer Mariinskog teatra iz Sankt Peterburga, u svijetu poznatijeg Kirov baleta na 51. splitskom ljetu. Jedna od najslavnijih baletnih kompanija u svijetu splitskoj će se publici predstaviti raznovrsnim programom, više orijentiranim na klasični balet. Riječ je mahom o najpoznatijim ulomcima iz dobro znanih baleta, ali i onima koje splitska, pa i hrvatska publika, nikad ranije nije vidjela (Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, u 21 sat).

Petak, 5. kolovoza

-----------------

Dan pobjede i Domvinske zahvalnosti, te 10. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja

KNIN - Središnja svečanost održat će se u Kninu, gdje će toga dana, u spomen na 5. kolovoza 1995., biti podignut državni stijeg na kninskoj tvrđavi, položeni vijenci na Gradskom groblju, služena misa za Domovinu. Na gradskom stadionu održat će se mimohod svečanog postroja, prijavak predsjedniku države i vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga, uz prigodni letački i glazbeni program. U Kninu će se toga dana otvoriti veleučilište i otkriti spomenik Marku Maruliću, a dan će završiti vatrometom (Program obilježavanja 10. obljetnice Olue počinje u 8 sati).

ZAGREB - Revija dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata. Prikazat će se filmovi "Dr. Franjo Tuđman - prvi hrvatski predsjednik" autora Obrada Kosovca, te "Hrvatski Domovinski rat" i "Za slobodnu Hrvatsku" Mladena Pavkovića. Reviju već treću godinu organiziraju Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke i udruga branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplin (Trg bana Jelačića, u 21 sat).

SINJ - Natjecanjima za Baru, počinje 290. Sinjska alka. Pokrovitelj joj je puk Sinja i Cetinske krajine (Alkarsko trkalište, u 18 sati).

Subota, 6. kolovoza

------------

SINJ - Utrka za Čoju, u sklopu 290. Sinjske alke (Alkarsko tralište, u 18 sati).

SPLIT - Premijera "Noći iguane" T. Williamsa, u režiji Janusza Kice, u sklopu 51. Splitskog ljeta (Vila Dalmacija, u 21 sat).

LOVREĆ - Drugi dio Raosovih dana.

Nedjelja, 7. kolovoza

------------

SINJ - Utrka za 290. Sinjsku alku (Alkarsko trkalište, u 17 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙