FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: General Leakey nije iznenađen istupom Karadžićeve supruge

MOSTAR, 28. srpnja 2005. (Hina) - Zapovjednik mirovnih snaga EU-a u BiH(EUFOR) general David Leakey izjavio je u četvrtak navečer kako nijeiznenađen pozivom Ljiljane Karadžić svom suprugu, haškom bjeguncuRadovanu Karadžiću, da se preda kako bi odagnao pritisak kojem jeizložena cijela obitelj.
MOSTAR, 28. srpnja 2005. (Hina) - Zapovjednik mirovnih snaga EU-a u BiH (EUFOR) general David Leakey izjavio je u četvrtak navečer kako nije iznenađen pozivom Ljiljane Karadžić svom suprugu, haškom bjeguncu Radovanu Karadžiću, da se preda kako bi odagnao pritisak kojem je izložena cijela obitelj.

General Leakey je u intervjuu TV BiH rekao kako je međunarodna zajednica pojačala pritisak na vlasti kako bi se Karadžić predao.

"Međunarodna zajednica vrši pritisak i na Karadžićevu obitelj, ne da bi osramotila tu obitelj, nego da bi pomogla ljudima u BiH", rekao je Leakey. Dodao je kako je Karadžićev odlazak u Den Haag u interesu njegove obitelji, BiH u cjelini, ali i regije jer odgovornost za to snosi i Srbija i Crna Gora.

Leakey je nekoliko puta ponovio da je Karadžić napustio svoju zemlju ali nije precizirao gdje bi se mogao nalaziti. "Karadžić je za svoje skrivanje odnio desetine milijuna konvertibilnih maraka koje troši za svoje osiguranje i stil života. On je sramota za svoju zemlju jer bi taj novac trebao biti korišten za plaće i mirovine", kazao je Leakey.

Leakey je također i za drugog haškog bjegunca generala Ratka Mladića rekao da je napustio i svoju zemlju i svoj narod. "Ja zbog toga prezirem generala Mladića", dodao je zapovjednik EUFOR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙