FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: očekuje se ubrzanje izgradnje prometnog 5c koridora

OSIJEK, 15. srpnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor Euroregije"Dunav-Drava-Sava", koja okuplja jedinice lokalne samuprave igospodarske komore iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine,zaključio je danas u Osijeku kako je poduzeto nekoliko poteza od kojihse očekuje ubrzanje izgradnje međunarodnog prometnog 5c koridora(Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče).
OSIJEK, 15. srpnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor Euroregije "Dunav-Drava-Sava", koja okuplja jedinice lokalne samuprave i gospodarske komore iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine, zaključio je danas u Osijeku kako je poduzeto nekoliko poteza od kojih se očekuje ubrzanje izgradnje međunarodnog prometnog 5c koridora (Budimpešta-Osijek-Sarajevo-Ploče).

Potpredsjednik Euroregije i predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević kazao je na konferenciji za novinare kako je Mađarska uspjela izlobirati da ova prometnica postane autocesta od značaja za Europsku uniju. To će, kako drži, značajno ubrzati izgradnju njihove dionice koridora 5c, a time i omogućiti intenziviranje aktivnosti oko izgradnje dionica te ceste u Hrvatskoj.

Dodao je kako je i u Bosni i Hercegovini definirana projektna dokumentacija i da u tome pogledu više nema razmimoilaženja oko pojedinih dionica.

Izvršni direktor tehničke jedinice Hrvatskih autocesta za izgradnju ovoga prometnog koridora Boro Brnić izvijestio je kako se ovih dana očekuje raspisivanje natječaja za izgradnju prve hrvatske dionice ovoga koridora Sredanci - Đakovo, početak radova očekuje se u listopadu ove godine, a završetak do kraja 2007. godine.

Za dionicu Osijek - Đakovo ishođena je lokacijska dozvola, raspisivanje natječaja planira se krajem ove godine, a početak radova u veljači iduće godine.

Raspisivanje natječaja za dionicu Osijek - Beli Manastir planira se krajem 2008. godine, a izgradnja graničnih dionica prema BiH i Mađarskoj bit će djelomično uvjetovana dinamikom gradnje u tim državama, rekao je Brnić.

Dodao je kako je za studeni u Sarajevu najavljeno održavanje konferencije o 5c koridoru te će se do tada više znati o dinamici radova u BiH.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙