FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gregorian: BiH potrebno barem pet godina za ulazak u NATO

BANJA LUKA, 20. srpnja 2005. (Hina) - Supredsjedatelj Povjerenstva zareformu obrane BiH Raffi Gregorian izjavio je za banjolučke "Nezavisnenovine" od srijede kako će Bosni i Hercegovini biti potrebno barem petgodina da bude spremna za ulazak u NATO pod uvjetom da državniparlament i parlamenti entiteta prihvate prijedloge zakona o obrani.
BANJA LUKA, 20. srpnja 2005. (Hina) - Supredsjedatelj Povjerenstva za reformu obrane BiH Raffi Gregorian izjavio je za banjolučke "Nezavisne novine" od srijede kako će Bosni i Hercegovini biti potrebno barem pet godina da bude spremna za ulazak u NATO pod uvjetom da državni parlament i parlamenti entiteta prihvate prijedloge zakona o obrani.

"Predloženi koncept oružanih snaga spriječit će bilo kakvu daljnju potporu osobama optuženima za ratne zločine i sve vrste zloporabe", rekao je Gregorian.

Istaknuo je kako vjeruje da će predloženi zakoni biti prihvaćeni u državnom parlamentu i parlamentima entiteta, dodajući da bi u suprotnom taj proces zastao i kasnio najmanje dvije godine.

Ako zakoni o reformi oružanih snaga budu prihvaćeni, za prijam u NATO ostaje politički uvjet, a to je uhićenje haških optuženika na čelu s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem, rekao je Gregorian.

"Bitno je ne gubiti vrijeme, a trebat će barem pet godina da ova država (BiH) bude spremna za ulazak u NATO", istaknuo je.

Povjerenstvo za reformu obrane u BiH, kojim predsjedaju ministar obrane BiH Nikola Radovanović i predstavnik međunarodne zajednice Raffi Gregorian, u ponedjeljak je u Sarajevu potpisalo dokument kojim se predlaže da se ukinu ministarstva obrane Federacije BiH i Republike Srpske i služenje vojnog roka, te da se uvede profesionalna vojska od devet do deset tisuća pripadnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙