FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija o BiH na jesen u Ženevi

TREBINJE, , 28. srpnja 2005. (Hina) - U Ženevi će se 20. i 21.listopada ove godine - u organizaciji "Asocijacije BiH 2005." kojompredsjeda bivši visoki međunarodni predstavnik u BiH WolfgangPetritsch - održati međunarodna konferencija pod nazivom "Bosna iHercegovina deset godina od Daytona i dalje", izjavio je u četvrtakWolfgang Petritsch na konferenciji za novinare u Trebinju.
TREBINJE, , 28. srpnja 2005. (Hina) - U Ženevi će se 20. i 21. listopada ove godine - u organizaciji "Asocijacije BiH 2005." kojom predsjeda bivši visoki međunarodni predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch - održati međunarodna konferencija pod nazivom "Bosna i Hercegovina deset godina od Daytona i dalje", izjavio je u četvrtak Wolfgang Petritsch na konferenciji za novinare u Trebinju.

Istaknuo je da je trebinjsko područje u Bosni i Hercegovini iznimno važno za suradnju sa susjednim zemljama Hrvatskom i Srbijom i Crnom Gorom, dodajući kako će se na međunarodnoj konferenciji u Ženevi posebice raspravljati o regionalnoj suradnji u jugoistočnoj Europi.

Po Petritschevim riječima, Bosni i Hercegovini potrebna je "demokratska revolucija" kojom bi se uklonila prevlast etničkih (nacionalnih) načela u korist građanskih. "Nije potreban novi Dayton, nego nastojanja da se stvori funkcionalna država i administracija u BiH", dodao je.

Wolfgang Petritsch, koji je nedavno izjavio da je BiH još u "luđačkoj košulji" Daytonskog sporazuma, objasnio je da ta košulja onemogućuje napredak Bosne i Hercegovine.

"'Luđačka košulja' simbolizira nekoliko razina vlasti u BiH te potrošnju 70 posto proračuna za potrebe administracije, što sputava razvoj Bosne i Hercegovine", rekao je.

Na međunarodnu konferenciju o BiH u Ženevi, kako je rečeno, pozvano je 150 istaknutih bosanskohercegovačkih i međunarodnih dužnosnika, među kojima je i glavna haška tužiteljica Carla del Ponte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙