FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Sastanak graničnih policija jugoistočne Europe

MOSTAR, 14. srpnja 2005. (Hina) - Izaslanstva državnih graničnihpolicija iz pet zemalja jugoistočne Europe: Hrvatske, Bosne iHercegovine, Albanije, Makedonije te Državne zajednice Srbije i CrneGore sastala su se u četvrtak u Mostaru kako bi na dvodnevnom seminarurazmotrila mogućnosti unaprjeđenja pogranične suradnje u ovom dijeluEurope radi suzbijanja kriminala.
MOSTAR, 14. srpnja 2005. (Hina) - Izaslanstva državnih graničnih policija iz pet zemalja jugoistočne Europe: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije te Državne zajednice Srbije i Crne Gore sastala su se u četvrtak u Mostaru kako bi na dvodnevnom seminaru razmotrila mogućnosti unaprjeđenja pogranične suradnje u ovom dijelu Europe radi suzbijanja kriminala.

Dvodnevni skup u Mostaru organiziran je u sklopu CARDS regionalnog projekta pod nazivom "Potpora i koordinacija strategija integriranog upravljanja granicama". Organizator skupa je Europska unija u suradnji sa francuskim Ministarstvom unutarnjih poslova i Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Predsjedatelj skupa u Mostaru, dužnosnik njemačke federalne policije i savjetnik za granična pitanja u sjedištu OESS-a u Beču Peter Karohl pozvao je na stalnu pograničnu suradnju zemalja jugoistočne Europe, jer je to "sredstvo za borbu protiv kriminala".

Uvodničar skupa, dužnosnik mađarske granične službe Lazslo Vajlak je između ostalog spomenuo suradnju Mađarske i Hrvatske i naglasio kako je za Mađarsku važan nadzor pograničnih prometnica s Hrvatskom.

Voditelj Odjela za zaštitu granica pri Ministarstvu sigurnosti BiH Ismail Šarić je upozorio na granični prijelaz Domanovići, između Čapljine i Metkovića, koji je osobito zanimljiv albanskim migrantima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙