FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Plakati protiv "unitarizacije"

BANJA LUKA, 19. srpnja 2005. (Hina) - Dan nakon što su članovizajedničkog Povjerenstva za reformu obrane u BiH u Sarajevu potpisaliizjavu o budućim zakonima kojima se ukidaju ministarstva obrane uentitetima i novačenje, a uvodi profesionalna vojska, u Banjoj Luci suse u utorak pojavili plakati s tekstom "Dosta je izdaje iunitarizacije! Mi smo za slobodnu Srpsku!"
BANJA LUKA, 19. srpnja 2005. (Hina) - Dan nakon što su članovi zajedničkog Povjerenstva za reformu obrane u BiH u Sarajevu potpisali izjavu o budućim zakonima kojima se ukidaju ministarstva obrane u entitetima i novačenje, a uvodi profesionalna vojska, u Banjoj Luci su se u utorak pojavili plakati s tekstom "Dosta je izdaje i unitarizacije! Mi smo za slobodnu Srpsku!"

Umjesto potpisa, na plakatu se nudi internetska stranica za potpisivanje nekoliko peticija. Jedna je za raspisivanje referenduma o prekidu prijenosa ovlasti Republike Srpske na zajedničke institucije BiH, druga za povlačenje njezinih predstavnika iz zajedničkih tijela, a treća je peticija za smjenu visokog predstavnika u BiH.

Traži se i raspisivanje referenduma o izdvajanju Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine ako se ti zahtjevi ne ispune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙