FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte iznad 59 dolara po barelu

LONDON, 28. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ponovno su učetvrtak porasle iznad 59 dolara po barelu nakon što je pad zalihabenzina u SAD-u potaknuo strahovanja od nedovoljnih rafinerijskihkapaciteta.
LONDON, 28. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ponovno su u četvrtak porasle iznad 59 dolara po barelu nakon što je pad zaliha benzina u SAD-u potaknuo strahovanja od nedovoljnih rafinerijskih kapaciteta.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 20 centi na 59,31 dolara. Na londonskom je tržištu barel također poskupio 20 centi, dosegnuvši 58,21 dolara.

Cijene su u srijedu poslijepodne porasle nakon što je tjedno izvješće američke vlade pokazalo veliki rast zaliha destilata, uključujući lož-ulje i dizel, za 3,1 milijuna barela. No, istodobno je zabilježen i velik pad zaliha benzina, za 2,1 milijuna barela, koji je također premašio očekivanja. Zalihe sirove nafte očekivano su pale za 2,3 milijuna barela.

"Čini se da rafinerije koje proizvode benzin u SAD-u imaju problema s održavanjem razine poslovanja", kazala je Deborah White iz SG Commodities. "Čini se da je američki rafinerijski kompleks iscrpljen i da proizvodi ispod objektivnih mogućnosti", dodala je.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte pripisala je krivnju za postojano visoke cijene nafte uskim grlima u rafinerijama a ne nestašici sirove nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙