FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte nestabilne zbog razlika u zalihama destilata i sirove nafte u SAD-u

LONDON, 27. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ponovno su se usrijedu spustile ispod 59 dolara po barelu nakon što su pri kraju radaburzi u utorak porasle na 59,20 dolara uslijed očekivanja pada zalihasirove nafte u SAD-u zbog tropskih oluja.
LONDON, 27. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte ponovno su se u srijedu spustile ispod 59 dolara po barelu nakon što su pri kraju rada burzi u utorak porasle na 59,20 dolara uslijed očekivanja pada zaliha sirove nafte u SAD-u zbog tropskih oluja.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 38 centi na 58,82 dolara. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 24 centa na 57,79 dolara.

"Daljnji rast zaliha bit će znak za niže cijene", kazala je Anette Einarsen iz Nordea Bank AB. Bojazni u vezi s pokrivanjem zimske potražnje stišane su ali "s obzirom na novi uragan tržište će se ponovno fokusirati na poremećaje u opskrbi", dodala je.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade pokazati rast zaliha destilata za dva milijuna barela, što bi bio njihov 10. uzastopni tjedni rast. Te su procjene zakočile rast cijena koji su potaknula očekivanja o padu zaliha sirove nafte, uzrokovanom uraganom Emily i posljedičnim poremećajem opskrbe iz Meksika.

U razdoblju od početka sezone uragana na Atlantiku oluje su smanjile proizvodnju u Meksičkom zaljevu za više od šest milijuna barela pa trgovci napeto očekuju nove poremećaje u opskrbi u drugoj polovini ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙