FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: najavljen 10. međunarodni kazališni festival mladih

PULA, 26. srpnja 2005.(Hina) - Deseti međunarodni kazališni festivalmladih ove će se godine održati u Puli od 27. srpnja do 10. kolovoza,a popratit će ga sedam radionica, najavio je umjetnički voditeljFestivala Aleksandar Bančić na današnjoj konferenciji za novinare uPuli.
PULA, 26. srpnja 2005.(Hina) - Deseti međunarodni kazališni festival mladih ove će se godine održati u Puli od 27. srpnja do 10. kolovoza, a popratit će ga sedam radionica, najavio je umjetnički voditelj Festivala Aleksandar Bančić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Dodao je kako će radionice okupiti 120 sudionika iz Hrvatske i svijeta.

Po njegovim riječima Međunarodni kazališni festival mladih nastao je prije deset godina i prvi je i jedini kazališni edukacijski festival u Hrvatskoj. U tijeku tih deset godina omogućio je mladim kazalištarcima svih struka da svladaju manje poznate kazališne vještine. Prva glazbeno-kazališna radionica "Musical" Marka Hardyja, koja počinje sutra, temelji se na povezivanju glasovnih mogućnosti i tijela u skladnu cjelinu, olakšavajući glumcima cjelokupan glazbeni izražaj.

Druga radionica pod nazivom "Akustična tragička maska, kreacija kora i karakterizacija lika u grčkoj tragediji", koju vodi grčki redatelj Goerge Zamboulakis i izrađivač maski te kostimograf Thanos Vovolis, temelji se na vježbama disanja, glasa i pokreta te na susretanju s maskom i njezinu prihvaćanju. Do kraja su na rasporedu i radionice pod nazivom "Plesne tehnike", "Commedia dell'arte", "Tijelo i glas", "Kazalište potlačenih" i "Skladateljska radionica" koju će voditi Bashkim Shehu.

Govoreći o radu Istarskoga narodnog kazališta u Puli u prvih šest mjeseci, ravnateljica Aleksandra Broz kazala je kako su predstave pratila ukupno 12.252 posjetitelja te da je prihod od ulaznica 443.969 kuna, za razliku od prošle godine kad je bio 233.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙